Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021

Σε δύο συναντήσεις εργασίας προσκαλεί ο Δήμος τους τουριστικούς επαγγελματίες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων

 

Με ένα διήμερο συναντήσεων εργασίας εγκαινιάζει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τον τουριστικό σχεδιασμό για την περίοδο του 2022. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δύο συναντήσεις, στις οποίες προσκαλούνται να συμμετάσχουν όσες και όσοι επαγγελματίες των πέντε νησιών του Δήμου δραστηριοποιούνται στο αντίστοιχο αντικείμενο:

 

·       Συνάντηση εργασίας με παρόχους δραστηριοτήτων τουριστικού ενδιαφέροντος (activityproviders) την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, και ώρα 18:00

 

·         Συνάντηση εργασίες με επαγγελματίες της ναξιώτικης γαστρονομίας και του γαστρονομικού τουρισμού το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, και ώρα 12:00.

 

Και οι δύο συναντήσεις θα γίνουν στην αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του ................

Δημαρχιακού Μεγάρου.

 

Πιο αναλυτικά, η συνάντηση της Παρασκευής απευθύνεται στις Ναξιώτισσες και τους Ναξιώτες που δραστηριοποιούνται ως πάροχοι δραστηριοτήτων τουριστικού ενδιαφέροντος (activityproviders) στα πέντε νησιά του Δήμου.Θέμα της συνάντησης είναι το πρόγραμμα διεθνούς προβολής που ετοιμάζει ο Δήμος ειδικά για τις και τους activityprovidersπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σεΈλληνες και ξένους επισκέπτες.

 

Η συμμετοχή των επαγγελματιών είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα συζητηθεί με ποιους τρόπους οι activityproviders της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων μπορούν να επωφεληθούν από τις δράσεις που προγραμματίζει ο Δήμος για το 2022 και να εξασφαλίσουν εκτεταμένη προβολή και δημοσιότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε επιχειρηματία και επαγγελματία που δραστηριοποιείται στα πέντε νησιά του Δήμου και προσφέρει, ενδεικτικά, τις εξής τουριστικές δραστηριότητες:

 

·         Οργανωμένες εκδρομές κάθε μορφής

·         Ξεναγήσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος

·         Ξεναγήσεις φυσιολατρικού ενδιαφέροντος

·         Πολιτιστικές εκδηλώσεις

·         Οργανωμένη πεζοπορία και ποδηλασία

·         Θαλάσσια σπορ (ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, windsurfing, kitesurfingκοκ.)

·         Ιππασία

·         Οργάνωση γάμων

·         Οργάνωση συνεδρίων

·         Κάθε άλλη οργανωμένη δραστηριότητα που προσφέρεται σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

 

Όσοι επαγγελματίες το επιθυμούν, μπορούν να κάνουν στην εκδήλωση της 22ης Οκτωβρίου μια σύντομη παρουσίαση της δραστηριότητάς τους δηλώνοντας συμμετοχή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου fkaltsa@naxos.gov.gr. Η παρουσίαση δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα τρία λεπτά (με τη χρήση 3-4 διαφανειών).

 

Το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, και ώρα 12:00 θα ακολουθήσει η δεύτερη συνάντηση εργασίας με θέμα το πρόγραμμα διεθνούς προβολής που ετοιμάζει ο Δήμος ειδικά για τη γαστρονομία και το γαστρονομικό τουρισμό της Νάξου το 2022καθώς και την εδραίωση ενός νέου γαστρονομικού brand. Σε αυτήν τη συνάντηση οι επαγγελματίες θα μπορέσουν να συζητήσουν για το πώς οι επιχειρήσεις γαστρονομίας της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων μπορούν να επωφεληθούν από τις δράσεις του Δήμουπου στοχεύουν στο ελληνικό και διεθνές ταξιφιωτικό κοινό.

 

Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε επιχειρηματία και επαγγελματία της γαστρονομίας που δραστηριοποιείται στα πέντε νησιά του Δήμου στους εξής τομείς:

 

·         Εστίαση

·         Παραγωγή και τυποποίηση τροφίμων και ποτών

·         Αγροτουριστικές δραστηριότητες

·         Ξεναγήσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος

·         Μαθήματα μαγειρικής για επισκέπτες και άλλες παρεμφερείς με το γαστρονομικό τουρισμό δραστηριότητες.

 

«Στις συναντήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου αναμένουμε μεγάλη συμμετοχή από τις συντοπίτισσες και τους συντοπίτες μας που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, καθώς θα παρουσιάσουμε το πώς ο Δήμος θα στηρίξει τις επιχειρήσεις τους κατά την προσεχή τουριστική περίοδο», τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Βαγγέλης Κατσαράς. «Θα μιλήσουμε για τις σχεδιαζόμενες δράσεις του 2022 που θα ωφελήσουν με τρόπο άμεσο και χειροπιαστό τόσο τους activityprovidersτων νησιών μας όσο και τις επιχειρήσεις γαστρονομίας και θέλουμε να ακούσουμε με προσοχή τις τοποθετήσεις των άμεσα ενδιαφερομένων επαγγελματιών.»

 

Την παρουσίαση των κεντρικών εισηγήσεων και στις δύο συναντήσεις θα κάνει ο κ. Κατσαράς από κοινού με τον τουριστικό σύμβουλο του Δήμου κ. Δημήτρη Κούτουλα.



 

 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :