Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021

Ανακήρυξη του 2022 ως "έτους Καμπανέλλη"

 «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη», ανακήρυξε το 2022 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από αίτημα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τον Φεβρουάριο του 2020, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Νάξιουσυγγραφέα και θεμελιωτή του σύγχρονου νεοελληνικού θεάτρου.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του «Έτους Ιακώβου Καμπανέλλη» θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2121, ημέρα των γενεθλίων του. Το σύνολο των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους, θα τελούν υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ.

«Η ανακήρυξη του 2022 ως έτους «Ιάκωβου Καμπανέλλη» αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον γενέθλιο τόπο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα, για όλους εμάς τους Ναξιώτες και ιδιαίτερα για μένα προσωπικά που είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον Άνθρωπο Ιάκωβο Καμπανέλλη. Η ταπεινότητα, ο ακέραιος χαρακτήρας του, η ευρύτητα της σκέψης του και....

το νεανικό πνεύμα του θα μείνουν πάντα χαραγμένα στη μνήμη μου.

Η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού αποτελεί φόρο τιμής στον μεγάλο συντοπίτη μαςσυγγραφέα και ευκαιρία, μέσα από δράσεις, να φωτιστούν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής και του διαχρονικού έργου του Ι. Καμπανέλλη, μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες και τις αρχές που πρέσβευε», δήλωσε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, μετά την ανακοίνωση της απόφασης ανακήρυξης του 2022 ως «Έτους Ι. Καμπανέλλη».

 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :