Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2020

Συγχαρητήρια στη Μάρω Δούκα από τη Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ


Τα συγχαρητήρια της και τη μεγάλη της χαρά προς τη μεγάλη μας πεζογράφο Μάρω Δούκα εξέφρασαν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ του Σ.Φ.Ν. για την απονομή του Μεγάλου Βραβείου Γραμμάτων 2019 από την Επιτροπή Κρατικών Βραβείων του ΥΠΠΟ για τη συνολική προσφορά της στα γράμματα.
Η Μάρω Δούκα είχε επισκεφθεί το Φιλώτι τον Φεβρουάριο του 2010 προσκεκλημένη της Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ, αφού προηγουμένως μέλη της είχαν διαβάσει και επεξεργασθεί το μυθιστόρημα της “Η Αρχαία Σκουριά”. Η συγγραφέας Μάρω Δούκα, φιλόλογος και αρχαιολόγος του ΕΚΠΑ η ίδια, έχει γράψει πάνω από 22 μυθιστορήματα, πεζογραφήματα, μελέτες και λογοτεχνικά κείμενα σε συλλογικά έργα, γι’ αυτό και δεν εξέπληξε κανέναν η απονομή του.....
Μεγάλου Βραβείου Γραμμάτων στο πρόσωπο και το έργο της.
Σημειώνεται ότι στη Βιβλιοθήκη ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ έχουν στα 15 χρόνια λειτουργίας της προσκληθεί σπουδαίοι και βραβευμένοι συγγραφείς, όπως η Ιωάννα Καρυστιάνη, η Άλκη Ζέη, ο Πέτρος Μάρκαρης, ο Κώστας Βρεττάκος, ο Αντώνης Φωστιέρης, ο Τίτος Πατρίκιος, και άλλοι, έχοντας αποκτήσει πλην άλλων και σχέσεις φιλίας με τη Νάξο και τους φίλους του βιβλίου της Νάξου.
Η Βιβλιοθήκη ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ, η οποία τα τελευταία χρόνια ενεργοποίησε περισσότερο την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου σε συνεργασία με την σημαντική δουλειά διδασκόντων και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου, έχοντας ήδη εκδώσει 4 βιβλία των παιδιών, συνεχίζει παρά την πανδημία τη λειτουργία της ολόκληρο το έτος ως δανειστική Βιβλιοθήκη και ως χώρος συναθροίσεων με στόχο πάντα το βιβλίο και τους Έλληνες συγγραφείς. Η Βιβλιοθήκη ήδη επεξεργάζεται το χειμερινό πρόγραμμα της για το έτος 2020-2021, το οποίο και αμέσως μετά το καλοκαίρι θα ανακοινώσει.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :