Δευτέρα, Απριλίου 04, 2011

Επίσκεψη του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτη Ρήγα, στη Νάξο

Τη Νάξο επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτη Ρήγα στη Νάξο, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Υφυπουργός επισκέφτηκε τα χωριά Χαλκί, Φιλώτι και Σαγκρί, το Σάββατο το απόγευμα και τα χωριά του Γλυνάδου και Αγερσανίου, την Κυριακή.
Κατά την επίσκεψή του στα χωριά της Νάξου, ο Υφυπουργός, κ. Ρήγας, είχε την.....
ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων και απλούς πολίτες, με τους οποίους συζήτησε αρκετά κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη Νάξο και τις επαγγελματικές και παραγωγικές τάξεις του Νησιού.

Για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Ένα από τα κύρια θέματα που τέθηκαν ήταν οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπ/σης.

Για μία ακόμα φορά, ο Υφυπουργός, κ. Παναγιώτης Ρήγας, εξέφρασε την άποψη ότι «ο στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και ποιοτικού δημόσιου Σχολείου, με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες φοίτησης των μαθητών, σε κατάλληλα σχολικά κτίρια και την ασφαλή μεταφορά τους από τόπο κατοικίας τους στη σχολική μονάδα». Επεσήμανε, επίσης, ότι «οι συγχωνεύσεις, εκεί που είναι πραγματικές και δεν είναι απλώς διοικητικές συνενώσεις, πρέπει να διασφαλίζουν την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση». Τόνισε, τέλος, ότι «τα μονοθέσια σχολεία δεν είναι πλέον βιώσιμα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες».

Σύσκεψη με συλλογικούς φορείς

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νάξο και μετά από πρόσκληση εκπροσώπων των συλλογικών φορέων του νησιού, ο Υφυπουργός, κ. Ρήγας, πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Νάξου, του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, των ιδιοκτητών οχημάτων δημοσίας χρήσης και των εκπροσώπων των δημοτικών κοινοτήτων Χώρας Νάξου και Αγερσανίου, στο γραφείο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου.

Στη σύσκεψη αυτή, τέθηκαν προβλήματα σχετικά με τα μεγάλα έργα υποδομής του νησιού, τα προβλήματα μεταφοράς και, γενικότερα, της ακτοπλοΐας, της λειτουργίας της τοπικής αγοράς, θέματα σχετικά με τη λειτουργία των ασφαλιστικών φορέων και τη δημιουργία υπηρεσιών και οργάνων.

Ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, σε συνεργασία με το Δήμο της Νάξου και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Νοτίου Αιγαίου, για την προώθηση των μεγάλων έργων του νησιού (φράγμα Τσικαλαριού, αποχετεύσεις παραλιακών οικισμών Νάξου, λιμάνι κ.α.), για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν θεσμοθετηθεί και ενεργοποιούνται από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με στόχο την επανεκκίνηση της Οικονομίας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και για όλα τα επιμέρους θέματα που αφορούν είτε ασφαλιστικά ζητήματα είτε θέματα λειτουργίας των επιχειρήσεων και της αγοράς.

Για όσα ζητήματα έμειναν εκκρεμή και προς διερεύνηση, ο Υφυπουργός, κ. Παναγιώτης Ρήγας, δεσμεύτηκε να απαντήσει εγγράφως στους εκπροσώπους των φορέων.

Στη συνάντηση ήταν παρόντα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Νάξου.







8 σχόλια:

  1. Καμιά ντομάτα εφαγέ στη μούρη; του πετάξανε κανένα αυγό; Ή για μια ακόμα φορά οι ψευτοδημοκράτες- γλύφτες ναξιώτες έκαναν βαθιές υποκλίσεις στο λαμώγιο;

    Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι Συριανοί. Πέτρες, νεράτζια και αυγά σε κάθε (αλήτη) βολευτή..

    Γ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΡΘΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.
    ταρζανακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΡΘΟΝ, ΕΙΔΟΝ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΟΝ Ο ΤΑΚΗΣ!
    ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ ΠΩΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ.
    ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΔΩ?
    ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..! ΗΡΘΕ Ο ΚΥΡ-ΤΑΚΗΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΛΕΦΤΗΣ... ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΙΑ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡ-ΤΑΚΗ? ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΥΡΟΥΣ? Α ΠΑ ΠΑ, ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και καλά αυτός ο ρεζίλης ήρθε όπως ήρθε πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και έφυγε. Τα δικά μας τα λαμόγια οι ψευτοσωτήριες της Νάξου που τον έφεραν μπας και πάρουν καμιά επιδότηση τώρα στου χαλεπούς καιρούς δεν ντρέπονται ?????????. Να μου πεις αν ντρέπονταν θα τον έγλυφαν ή θα του σούρνανε ότι έχει και δεν έχει για της τόσες δεκαετίες που είχαν την διακυβέρνηση κράτους και περισσότερο δήμου, με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ. ΕΙΣΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΜΑ ΜΟΥ ΔΟΚΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !