Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2024

Oι παρέες γράφουν ιστορίες………


 Όταν μια παρέα μετράει 11 συναπτά έτη αδιάκοπης παρουσίας, διασκέδασης και διαρκούς σύσφιξης σχέσεων μάλλον γράφει ιστορία.

Όταν στην συνεύρεσή αυτή προστίθενται κάθε χρόνο καινούργιοι φίλοι οι οποίοι ενσωματώνονται απόλυτα δεν μπορεί να είναι τυχαίο. . Όταν όλο το χρόνο τα μέλη αυτής της συντροφιάς προσμένουν τις στιγμές που θα ξαναβρεθούν μαζί έχοντας την ίδια δίψα μάλλον αυτό τους κάνει να νιώθουν όμορφα. Όταν όλοι αυτοί αισθάνονται δυνατοί, άξιοι , ικανοί και προσδοκούν να ξεχωρίσουν μάλλον μιλάμε για κάτι μαγικό προφητικό και γι’ αυτό πάντα επίκαιρο. Όταν το Πανελλήνιο σε προφορικές και γραπτές αναφορές μιλάει γι αυτούς μάλλον τα καταφέρνουν μια χαρά. Όταν ο γενικότερος ευτελισμός αξιών ιδεών και παραδόσεων απομακρύνει τους ανθρώπους και απαιτείται να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης τότε είναι μια ευκαιρία. Όταν τα καθημερινά προβλήματα οι σκοτούρες και οι έννοιες κυριεύουν το μυαλό τότε χρειάζεται διέξοδος και υπάρχουν λύσεις. Όταν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω τότε μιλάμε για το ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΑΒΛΙ HEAVEN’S CAFÉ το οποίο ετοιμάζεται για την 11η διοργάνωση 2024-2025. Τέλος Οκτωβρίου θα γίνουν οι απονομές της προηγούμενης σεζόν και ταυτόχρονα η κλήρωση των νέων ομίλων. Εγγραφές μέχρι 30/10 στο Heaven’s café και στο 2285022747 . Μην ξεχνάτε ότι το τάβλι είναι το παιχνίδι που απεικονίζει πιστότερα την ίδια τη ζωή. Άλλωστε οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν : Ανίκητος είναι δύνασαι, εάν εις μηδένα αγώνα καταβαίνης, όν ουκ έστιν επί σοι νικήσαι. – Μπορείς να είσαι ανίκητος αν δεν κατεβαίνεις σε κανένα αγώνα που δεν θα μπορούσες να νικήσεις. Σας περιμένουμε όλους να δώσουμε νόημα και στο φετινό χειμώνα. Η Οργανωτική Επιτροπή. Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η αλήθεια για το Πανναξιακό Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης και το Γηροκομείο Νάξου

Εξ αφορμής αναρτήσεως κειμένου σε ιστοσελίδα, αλλά και ορισμένων αρνητικών σχολιασμών από μεμονωμένους σχολιαστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης γύρω από δύο μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί και αφορούν το νησί της Νάξου και συγκεκριμένα το έργο της ανακατασκευής των υπαρχουσών και της δημιουργίας νέων κοινωνικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων στο Πανναξιακό Ιερό

Προσκύνημα της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας, στην περιοχή Κορώνου Νάξου, αλλά και στην λειτουργία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα του Εκκλησιαστικού μας Γηροκομείου, στην περιοχή Κωστέρα Χώρας Νάξου, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας προς αποφυγήν πιθανών παρανοήσεων και παραπλάνησης της κοινής γνώμης επιθυμεί να ενημερώσει αλλά και να διευκρινίσει τα εξής:

1. Από το ποσό των 8.100.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Σαμείο ΢υνοχής το προαναφερθέν έργο στο Ιερό Πανναξιακό Προσκύνημα της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας ούτε ένα ευρώ δεν προορίζεται για την αποπεράτωση του νέου Ιερού Ναού ή την......... Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Δράσεις για την άνοια και τεστ μνήμης από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Έχοντας ως προτεραιότητα την προαγωγή της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας θα πραγματοποιήσειδωρεάν δράσεις για την άνοια, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

 Στο πλαίσιο αυτό καισε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Νευροχημείας (ISN), θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Μνήμη: Μηχανισμοί και ασθένειες», την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 17:30, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Νάξου “Ιάκωβος Καμπανέλλης”, όπου θα μιλήσουν διακεκριμένοι Καθηγητές Nευροβιολγίας.

 

Επιπλέον, στελέχη του Κέντρου Κοινότητας θα πραγματοποιήσουν τεστ μνήμης σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών,  καθώς η πρώιμη παρέμβαση οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα ζωής του ατόμου και της οικογένειάς του. Τα τεστ θα διεξαχθούν κατόπιν ραντεβού στα Γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων, σύμφωνα με το πρόγραμμα επισκέψεων που .........

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου

Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

2)Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων

Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

3)Προς τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Νάξου &

Μικρών Κυκλάδων.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για  την 5η Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής.  

Παρακαλείσθε, όπως συμμετάσχετε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών  Κυκλάδων, δια ζώσης ή και με τηλεδιάσκεψη, για την 5η Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο  Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2024, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010 και της με  αρ. 98/8182/26-01-2024 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00 μ.μ., στην αίθουσα του..........

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Έγιναν λιτανείες στη Νάξο για να βρέξει, η εκπομπή «Σήμερα» συνδέθηκε με το Γλινάδο για το θέμα

 Λιτανείες και δεήσεις έλαβαν χθες χώρα σε όλη τη Νάξο για να βρέξει, την ώρα που η ανομβρία και η λειψυδρία ανησυχούν τον πληθυσμό του νησιού μας ενώ ειδικά για τον πρωτογενή τομέα του έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη...


Για το θέμα μίλησαν στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο πατέρας Νικόλαος Βασιλάκης.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για το Κοινωνικό Τιμολόγιο

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων, οι οποίες δικαιούνται μειώσεις στα τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης, παρατείνεται έως την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024 η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν σε έντυπη μορφή στον Δήμο και στο Κέντρο Κοινότητας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση esoda@naxos.gov.gr.

Τα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο και τησχετική αίτηση μπορείτε να τα βρείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22853-60123 (κα Βερυκόκκου).

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Παύση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην παραλιακή οδό Π. Πρωτοπαπαδάκη

Από τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή οδό Π. Πρωτοπαπαδάκη, που είχαν τεθεί σε εφαρμογή κατά τη θερινή περίοδο, παύουν να ισχύουν και η διέλευση των οχημάτων θα επιτρέπεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Ευχαριστούμε τους κατοίκους της περιοχής και τους οδηγούς για τη συνεργασία και την κατανόηση κατά τη διάρκεια της πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού.

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share