Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2024

Δ. Καπούνης: «Εκπέμπουμε SOS, δεν έχει νερό το νησί, θα καταστραφεί, να μας βοηθήσει η Πολιτεία!»

 Μιλώντας στη Ναυτεμπορική ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ανέδειξε για μία ακόμα φορά το πόσο επηρεάζει τον πρωτογενή τομέα του νησιού μας το πρόβλημα λειψυδρίας που αυτό αντιμετωπίζει.


Επίσης, έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου: «Όσο πάει το πρόβλημα μεγαλώνει. Έρχεται καταστροφή! Έρχεται πείνα! Το νησί θα ερημώσει! Πρέπει η Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό μας!».

«Ο τριτογενής τομέας δεν έχει πρόβλημα με το νερό, λόγω των αφαλατώσεων που υπάρχουν, σε αντίθεση με τον πρωτογενή τομέα, που έχει τεράστιο πρόβλημα. Δυστυχώς, η Πολιτεία μάλλον δεν το έχει καταλάβει και γι’ αυτό δεν έχει σταθεί στο πλευρό μας. Τώρα έχουμε Αύγουστο. Όσο πάει, το πρόβλημα μεγαλώνει», τόνισε αρχικά ο Δ. Καπούνης.

Έπειτα, έκανε μία αναδρομή στην υπόθεση της υλοποίησης του..... Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ευχαριστήρια επιστολή για τους συντελεστές της εκδήλωσης «Χορεύουμε συρτό στην παραλία»

Στοχεύοντας στην ανάδειξη της νησιώτικης χορευτικής μας παράδοσης, την Κυριακή το βράδυ περισσότεροι από 150 χορευτές και αρκετοί επισκέπτες χόρεψαν παραδοσιακό Συρτό, δημιουργώντας μια πολυπληθή χορευτική αλυσίδα κατά μήκος της παραλιακής οδού.Συστατικό στοιχείο της εκδήλωσης ήταν η συντονισμένη προσπάθεια πολλών ανθρώπων που συμμετείχαν, εργάστηκαν και συνεισέφεραν σε διάφορους τομείς. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που οργάνωσε το χορευτικό αυτό αντάμωμα, ευχαριστεί θερμά όσουςαγκάλιασαν το εγχείρημα και συνέβαλαν εθελοντικά για την επιτυχημένη υλοποίηση της.... Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Το αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο συνεχίζεται

 Τα πρόβατα δεν χάνουν το τρένο” (103 min)  του Álvaro Fernández Armero

την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 στις 9.30 μ.μ.
στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Νάξου (πρώην Σχολή Ουρσουλινών)
στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου
σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και τις πρεσβείες Ισπανίας και Αργεντινής
00-las-ovejas-no-pierden-el-tren.jpg

Έγχρωμη Ισπανική κωμωδία παραγωγής 2014

Πρωταγωνιστούν: Raúl Arévalo, Inma Cuesta, Alberto San Juan

 
Μια αισιόδοξη κωμωδία για το πώς μια ομάδα φίλων στα 40 τους, αντιμετωπίζει τις ....
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Εκδόθηκε ο 13ος τόμος, του έτους 2023, της επετηρίδας «ΝΑΞΙΑΚΑ»

Ο 13ος τόμος, του έτους 2023, τηςεπετηρίδας «ΝΑΞΙΑΚΑ» εκδόθηκε από την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.).

 

Όπως σε κάθε τόμο, έτσι και στον 13ο, στις μόνιμες στήλες, καθώς  και στις νέες, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να μελετήσει σημαντικές πρωτότυπεςεργασίες, που άπτονται πολλών επιστημονικών πεδίων και καλύπτουνεπίκαιρα θέματα, αφιερώματα, αναφορές σε ιστορικά τοπόσημα, λαογραφικά θέματα κ.α., ύλη που αποσπά κολακευτικά σχόλια από το αναγνωστικό κοινό των ΝΑΞΙΑΚΩΝ. Τακτικοί και νέοι συνεργάτες αναδεικνύουν με τα πονήματά τουςτις διαφορετικές εκφάνσειςτου....

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Αυγουστιάτικες Βεγγέρες πολιτισμού στις γειτονιές της Νάξου

 Οι «Βεγγέρες πολιτισμού»συνεχίζονται και τον Αύγουστο στις γειτονιές της Νάξου.

Τα δρώμενα αναρτώνται στην ψηφιακή εφαρμογή e-naxios, δίνοντας τη δυνατότητα συνεχούς ενημέρωσης και επικαιροποίησης του προγράμματος. Οι πολίτες θα μπορούννα σκανάρουν το QR Codeκαι να έχουν άμεση πρόσβαση στο πρόγραμμα.

 

Σάς παρουσιάζουμε αναλυτικά το πρόγραμμα του Αυγούστου:

 

 

Πέμπτη 1 Αυγούστου

Δανακός | 19:00

Παιδική θεατρική παράσταση "Ο ραφτάκος των λέξεων", του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου, από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων. Με αγνά υλικά – ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα- η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και .....

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share