Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024

Απάντηση στην επιστολή διαμαρτυρίας των Δημοτικών Κοινοτήτων της Ορεινής Νάξου

 Δεν είναι η πρώτη φορά που στη δημόσια ζωή συναντάμε ανθρώπους οι οποίοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, αγνοούν το θεσμικό περιβάλλον που υπηρετούν, αυτοεκτιμώνται σαν αυθεντίες και πασχίζουν με νύχια και με δόντια να επιβάλουν ένα χυδαίο σκηνικό σπίλωσης προσωπικοτήτων. 

Όταν όμως αυτό γίνεται σε επίπεδο ομαδικό, τότε συνιστά θεσμική εκτροπή. 

Η πρωτοφανής προσβολή που εξαπολύουν έξι (6) Πρόεδροι ορεινών κοινοτήτων του Δήμου Νάξου προς την «Περιφερειακή Αρχή», εκτρεπόμενοι δημοσίως σε ζηλωτισμούς, αυθαίρετες και ποινικά κολάσιμες αναφορές, δεν......

έχει προηγούμενο. 

Από το περιεχόμενο της δήθεν «διαμαρτυρίας» τους, αντιλαμβανόμαστε ότι είτε έχουν εργαλειοποιηθεί αντιγράφοντας αήθεις και ποινικά κολάσιμους ισχυρισμούς, κατά των απόλυτα νόμιμων ενεργειών της διοίκησης, είτε έχουν εγκλωβιστεί σε ομηρίες που οι ίδιοι μόνον γνωρίζουν. 

Αυτοί που υιοθετούν κατασκευασμένες δικαιολογίες και αβάσιμους ισχυρισμούς και στοιχίζονται πίσω από τις επιλήψιμες προσπάθειες επιβολής σκοπιμοτήτων, προσβάλλουν την δημόσια ζωή του τόπου. 

Καθιστούμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει την υπόσταση της Περιφέρειας και κανείς δεν νομιμοποιείται να διαβάλει το θεσμικό ρόλο της διοίκησης να υλοποιεί την αποστολή της, με καθόλα σύννομες αποφάσεις και με την δικαιοδοσία που η συνταγματική τάξη της παρέχει. 

Καλούμε τους εκτρεπόμενους υπογράφοντες Πρόεδρους των ορεινών κοινοτήτων της Νάξου, να αναθεωρήσουν την απαράδεκτη ρητορική τους, να περιοριστούν στο ρόλο για τον οποίο οι κοινωνίες τους τούς ανέδειξαν, να ασχοληθούν με τα του οίκου τους, να αντιληφθούν ότι η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος δεν ξεκινά ούτε τελειώνει στο πρόσωπο ενός και μόνον υπαλλήλου, και να επιδιώξουν τη δήθεν «δίκαιη» αποστολή τους προσφεύγοντας στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας και αποδεικνύοντας τις χυδαιότητες που με τόση ελαφρότητα εκσφενδονίζουν. 

Αναμένουμε με πολλή συμπάθεια, επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου για την προάσπιση της αλήθειας απέναντι στις πάσης φύσεως συκοφαντίες, την επιστροφή τους στην θεσμική λογική. 


Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !