Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2014

Νέος νόμος για την αναστολή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας

Βγήκε νέος νόμος που ορίζει κάποιες προϋποθέσεις για την αναστολή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας όσων χρωστάνε σε τράπεζες και σε ιδιώτες. Προσοχή η συγκεκριμένη αναστολή ισχύει και για τους εμπόρους!!! Βασική προϋπόθεση είναι η υποβολή μίας.....
υπεύθυνης δήλωσης προς κάθε οφειλέτη μέχρι την 31/01/2014. Εαν όμως δεν έχει εκδοθεί εις βάρος του οφειλέτη διαταγή πληρωμής τότε μπορεί ο οφειλέτης με το που του επιδοθεί διαταγή πληρωμής μέσα σε δύο μήνες να υποβάλλει την σχετική υπεύθυνη δήλωση και να διασώσει για το 2014 την πρώτη κατοικία του.  Αφού υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση καταβάλλει το 10% του επίσημου  μηνιαίου εισοδήματός του και εφόσον δεν καθυστερήσει πάνω από τρεις δόσεις δεν έχει φόβο πλειστηριασμού του σπιτιού του! Όσοι έχουν μπει στο νόμο Κατσέλη ή στο πρόγραμμα διευθέτησης οφειλών του Ν4161/2013 (με πληρωμή 30% του εισοδήματος για δύο χρόνια) και μέσω αυτού του νόμου έχει προστατευτεί η κύρια κατοικία τους δεν χρειάζεται να υποβάλλουν τη συγκεκριμένη δήλωση. Ο νόμος Κατσέλη συνεχίζει να ισχύει κανονικά και όποιος αμελήσει να υποβάλλει τη συγκεκριμένη δήλωση μπορεί να προστατεύσει την κατοικία του με αίτηση του νόμο Κατσέλη. Επομένως η νέα ρύθμιση είναι ευνοϊκή για τους εμπόρους κυρίως που δεν μπορούσαν να μπουν στο νόμο Κατσέλη ή για όσους  είχαν αποτύχει δικαστικώς να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
Νίκος Μαραγκός, δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !