Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2012

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΞΙΑ ΣΜΥΡΙΔΑ

Η απαράδεκτη τακτική της τρικομματικής Κυβέρνησης να εισάγει μέσα σε άσχετα νομοσχέδια διατάξεις που καταργούν τα δικαιώματα των σμυριδεργατών (δικαιώματα κατοχυρωμένα περίπου από το 1880) οδηγούν στη συρρίκνωση του ήδη μικρού πληθυσμού των έξι σμυριδοχωριών και στην εγκατάλειψή τους. Στα δύσκολα χρόνια η Ελληνική Κυβέρνηση έβαζε ως εγγύηση την Ναξία Σμύριδα. Πρέπει να βαδίζουμε προς το μέλλον χωρίς να αγνοούμε το παρελθόν γιατί, λαός που αγνοεί το παρελθόν του δεν έχει και.........
μέλλον.

Ήρθε η  ώρα να αναλάβει ο καθένας  τις ευθύνες του. Ο λαός μας  εκλέγει για ένα καλύτερο μέλλον και όχι για να παρασυρόμαστε από το χείμαρρο των μεταρρυθμίσεων που επιβάλει η Πλουτοκρατία και η Τρόικα σε συνεργασία με την τρικομματική Κυβέρνηση σε βάρος του Λαού.

Ήρθε η ώρα τα λόγια, οι υποσχέσεις και οι διαβεβαιώσεις  που δόθηκαν στη Σύσκεψη του  Σεπτέμβρη 2012, να γίνουν ΠΡΑΞΕΙΣ!!! Οι Βουλευτές των Κυκλάδων καθώς και οι Βουλευτές που κατάγονται από τις Κυκλάδες, ο καθένας από τη θέση που κατέχει, καλούνται να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των σμυριδεργατών και να αποσύρουν το άρθρο 12 “Ρυθμίσεως θεμάτων Ναξίας Σμύριδας” του σχεδίου νόμου περί “Ρυθμίσεων θεμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και άλλες διατάξεις”. Οι χωριανοί μου λένε πως “Όταν δεν μπορείς να κάνεις καλό…τουλάχιστον, μην κάνεις κακό!!!”. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε ακραίες κινητοποιήσεις.

Το οριστικό κλείσιμο των ορυχείων είναι για τους κυβερνόντες η εύκολη και απαίδευτη λύση. Τόσα χρόνια δεν έχουν εκπονηθεί μελέτες βιωσιμότητας του ορυκτού ώστε να έχει γίνει ανταγωνιστικό και τώρα η Κυβέρνηση σκύβει το κεφάλι στις διαταγές της Τρόικα και προσπαθεί να καταργήσει σε ένα άρθρο, λίγων μόνο γραμμών, δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αγώνα και κόπο πολλών ετών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΑΞΙΑΣ ΣΜΥΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΜΥΡΙΔΟΧΩΡΙΩΝ

 Χριστίνα Γιακουμή
Πρόεδρος Δ.Κ. Απεράθου


1 σχόλιο:

  1. Είναι πραγματικά δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων στα ορυχεία της σμύριδας, για την συνέχιση της λειτουργίας τους και παράλληλα, την βιοτική εξασφάλιση των ίδιων και των οικογενειών τους πάνω σε νέες μεθόδους παραγωγής και οικονομικής κερδοφόρας αυτονομίας. Αυτό που μπορούν να κάνουν μόνο οι εργαζόμενοι, είναι: να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους, απομονώνοντας το διεφθαρμένο α-πολίτικο πελατειακό κατεστημένο. Δεν γίνεται να βρεθεί πραγματική λύση παρακαλώντας τον «φον Γιαννάκη» και τους άλλους επαγγελματίες του είδους "ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους". Ποτέ τους και κανείς τους δεν υπήρξε υπεύθυνος. Τ’ αστεία του Λαού, πρέπει να τελειώσουν προς όλους αυτούς. Όσο οι τοπικοί εργαζόμενοι, θα προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα τους, με παρακάλια, με τους τρόπους που τους υποδεικνύουν οι βολεμένοι εργατοπατέρες και τις υποσχέσεις που τους δίνουν, τα «πολιτικά παπαγαλάκια» της μεταπολιτευτικής κάστας που οδήγησε την χώρα σ’ αυτό το χάλι, δεν πρόκειται, κανείς εργαζόμενος να ζήσει με την αξιοπρέπεια που ο ίδιος επιθυμεί.
    Δεν υπάρχει τρικοματική κυβέρνηση.
    Έχουμε δικτατορία του χειρίστου είδους. Η κάθε αυτοκτονία, όπως και ο κάθε θάνατος που προέρχεται από τα μνημόνια που υπέγραψαν οι νέοι «Λογοθετόπουλοι» των Ελλήνων πολιτών, είναι πολιτικές δολοφονίες της χούντας και των συνεργατών της. Ακόμα και αυτών που εκλέγονται με τις «δημοκρατικές» τους διαδικασίες, κοροϊδεύοντας στα μούτρα τον Ελληνικό Λαό.
    Κυριάκος Μενεσθέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !