Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2012

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΕΣ

Όπως αποκαλύφθηκε τώρα, η διαδικασία για το άνοιγμα των ορυχείων ήταν στην ουσία ένα καλά προετοιμασμένο σχέδιο για το οριστικό κλείσιμό τους.
Τα ασφάλιστρα του 2011 είχαν  μπει στα συρτάρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με κυβερνητική εντολή να μην χρησιμοποιηθούν.
Στη σύσκεψη του Σεπτέμβρη  του 2012 με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση (παρουσία και του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Παν. Ρήγα) μας έδωσαν την.......
προσωπική τους υπόσχεση τόσο για το άνοιγμα των ορυχείων όσο και για την αύξηση της ποσότητας της σμύριδας ούτως ώστε και να καλυφθούμε ασφαλιστικά και να μπορούν να εγγραφούν νέοι σμυριδεργάτες. Μετά από μερικές ημέρες υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου μας διαβεβαίωσαν ότι δεν είχε σχεδιαστεί το άνοιγμα των ορυχείων. Όμως ο αγώνας όλων μας μετά τις κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα τους χάλασε τα μοχθηρά σχέδια που είχαν προγραμματίσει.
Και ερχόμαστε στο Δεκέμβρη όπου η εξωτερική Τρόικα δίνει εντολή στην Εσωτερική Τρόικα να περάσουν τα χωριά μας με συνοπτικές διαδικασίες από το Τροϊκανό στρατοδικείο εκτελώντας τα.
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΕΣ, όλοι μαζί ενωμένοι χωρίς σκοπιμότητες θα δώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εξαθλίωση και την εγκατάλειψη των χωριών μας.
Δεν θα επιτρέψουμε  σε κανέναν επιχειρηματία που  θα του δώσουν με λευκή επιταγή  τα ορυχεία να πατήσει τη γη μας, που οι παππούδες και πατεράδες  μας έχουν ποτίσει με πόνο και  ιδρώτα. Όταν άλλοι έφτιαχναν περιουσία οι πατεράδες μας άνοιγαν με δικά τους έξοδα άγονες φλέες για να βρουν σμυρίγλι και να ζήσουν. Ακόμη και το Ελληνικό Δημόσιο στα δύσκολα χρόνια έβαζε τα έσοδα του σμυριγλιού ως εγγύηση για τη δανειοδότηση της Χώρας.
Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου και να γνωρίζουν οι κυβερνόντες και ειδικά οι Κυκλαδίτες Βουλευτές ότι ακόμη και στα 400 χρόνια της Τούρκικης σκλαβιάς δεν πειράχτηκαν τα εργατικά δικαιώματα των σμυριδεργατών και έρχονται σήμερα οι αδίσταχτοι δανειστές μας να τα ξεπουλήσουν.
ΝΤΡΟΠΗ ! ! !



Νικόλαος Χουζούρης
Πρόεδρος Τ.Σ. Κορώνου

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΙ ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΜΥΡΙΔΩΡΥΚΤΕΣ. ΜΟΝΟ !!!
    ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ._

    Έχοντας την ενστικτώδη βεβαιότητα, πως η επιστήμη έχει ανακαλύψει νέες σημαντικές ιδιότητες, στη χρήση της «ΝΑΞΙΑΣ ΓΗΣ» (corundum ή σμύριδος ή σμυριγλιού)και την με μέτρο (ξαφνικά) αγορά της τα τελευταία χρόνια, για να μην ξυπνήσουν «ΟΙ ΖΑΒΟΙ», έρχεται κι η πολιτεία νομοθετώντας (άντε ας υποκριθούμε και λίγο… «θέτοντας προς διαβούλευση») να γιγαντώσει την υποψία μου πως κάτι πολλαπλά σκοτεινό, εξυφαίνεται στο κοντινό μέλλον. Κι οι κάθε λογής πολύχρωμοι και μονόχρωμοι «αγένειοι δόκιμοι της τρικυμίας» ας πάρουν ΜΙΑ μόνο απάντηση στα αιτήματά τους. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ!!! ΤΕΛΟΣ.
    Οι λευκές κεφαλές των προγόνων σας, που με τις πάμπολλες, αληθινά πικρές ιστορίες ΖΩΗΣ τους από τα ξετρύπια (ορυχεία), σας ανάθρεψαν και σας κατέστησαν «κτήτορες τελείους» ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ, απαιτούν δικαίωση .
    Πως θ’ αντέξετε ακόμη μια φορά να δείτε το στημένο παιχνίδι, των ανίατων της εξουσίας που σας προσκαλούν, να δώσετε δημόσια, πίστη, στο γεφύρι της κωλοζωής τους για καρέκλες ή χρήμα;
    Οι μισοί από σας (τους σμυριδωρύκτες) ζήσατε μόνο, γιατί οι πατεράδες σας την κατοχή πουλήσανε το απόθεμα από το οξείδιο του αλουμινίου (χωράφια, σπίτια, παπούτσια, κουστούμια, τιμαλφή κ.α.) για λίγες οκάδες κριθάρι. Θ’ ανεχθείτε οι άδικα «απόντες» σας να μη σας δούν όλους μαζί ;
    Βρείτε (αφού ταπεινωθείτε ατομικά) έστω μια φορά, τη φωνή του ΕΝΟΣ, όλοι σας.
    Μη χαζεύετε τις ψευτοσημάντορες φωνές τους. Την φωνή που ακούτε μέσα σας υψώστε!!!

    ΝΑΞΙΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ

    ΥΓ : Παρακαλέστε κι ενημερώστε όλους τους τοπικούς «απροσώπους» των ευγενών εκπροσώπων μας πως ο αγώνας δεν γίνεται για να σας θέσουν υπό την προστασία, του εκάστοτε πλατύγυρου «σκιάδειού» τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξυπνατε χωριανοι οι και αφήστε τους χορούς και τα θεαματα τα πράγματα και τα γεγονότα για το χωριό αλλά και όλοι την χώρα είναι μπαμπουρα!!!ακουστε την καρδιά σας και αφήστε όλους τους (πολιτικούς)μα αυτοί αλλά βλέπουν και όχι το πρόβλημα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !