Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2012

Κατάργηση του άρθρου 12 περί ‘’Ρυθμίσεως Θεμάτων Ναξίας Σμύριδας’’ ζητά με επιστολή της η επιτροπή αγώνα

  Νάξος 8/12/2012
Προς : α.Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
β.Βουλευτές Ν. Κυκλάδων κ.κ Ιωάννη Βρούτση (υπουργό Εργασίας), Παναγιώτη Ρήγα, Νικόλαο Συρμαλένιο
γ.Βουλευτή Επικρατείας  κ. Μανώλη Γλέζο
Θέμα : Κατάργηση του άρθρου 12 περί ‘’Ρυθμίσεως Θεμάτων Ναξίας Σμύριδας’’ του σχεδίου νόμου περί ‘’Ρυθμίσεων Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και...........
άλλες διατάξεις ‘’

              Κύριε  υπουργέ και κύριοι βουλευτές
  Προς μεγάλη μας έκπληξη  και εντελώς συμπτωματικά , πληροφορηθήκαμε ότι έχετε βάλει σε δημόσια διαβούλευση στο σχέδιο νόμου ‘’Ρυθμίσεων Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και άλλες διατάξεις ‘’ στο άρθρο 12 . την ‘’Ρύθμιση Θεμάτων Ναξίας Σμύριδας’’  .  Στην παράγραφο 4 του συγκεκριμένου άρθρου αναφέρεται ότι ‘’από 1/1/2015 αναστέλλεται η λειτουργία των σμυριδωρυχείων Νάξου , καθώς και η ισχύς κάθε νομοθετικής διάταξης ή διοικητικής πράξης που αντίκειται στην παρούσα ρύθμιση ‘’.

 

   Με  αυτή τη ρύθμιση καταργείτε  τη νομοθεσία περί Ναξίας Σμύριδας , που αν υλοποιηθεί είναι σαν να ρίχνετε έξι (6) πυρηνικές βόμβες στα έξι (6) σμυριδοχώρια της Νάξου και μας εξαλείφετε .



   Σας γνωρίζουμε ότι τα έξι (6) σμυριδοχώρια της Ορεινής Νάξου οφείλουν την ύπαρξη τους στην λειτουργία των Σμυριδορυχείων και ο κύριος κορμός ζωής για την επιβίωση μας ήτανε και είναι η σμύριδα . Όταν την Κατοχή έπαψαν να λειτουργούν τα σμυριδωρυχεία μόνο σε δύο από τα σμυριδοχώρια είχαμε , από πείνα και ανέχεια , πεντακοσίους εξήντα (560) νεκρούς , λίγο περισσότερους δηλαδή από τους σημερινούς εργαζόμενους .



    Σας γνωστοποιούμε ότι εμείς οι σμυριδεργάτες Νάξου και οι πρόγονοί μας έχουμε ανοίξει με δικά μας έξοδα και μόχθο αμέτρητες στοές που χρειάστηκαν πολλά χρόνια  για να φτάσουμε στην σμύριδα . Τώρα δεν μπορούμε να το διανοηθούμε πως εσείς θα κλείσετε τα ορυχεία μας και θα καταργήσετε τα κεκτημένα δικαιώματα μας την στιγμή που η σμύριδα μετά από 25 χρόνια στασιμότητας αυξάνεται η ζήτηση της  .





                                                                                                                 σελίδα 1 από 1

 



Εάν η κυβέρνηση δεν αντιληφθεί την αναγκαιότητα της ύπαρξης και λειτουργίας των ορυχείων μας , αναπόφευκτα μας οδηγεί στην εξαθλίωση και στην ομαδική εγκατάλειψη των χωριών μας . Πως είναι δυνατόν η Ναξιακή Σμύριδα που ήταν η εγγύηση , πολλών κυβερνήσεων , για την δανειοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου , σε δύσκολους χρόνους , να γίνεται πανάκια σήμερα και να καταργείτε με μια παράγραφο ενός άρθρου ?



 

   Κύριε υπουργέ και κύριοι βουλευτές λάβετε υπόψη σας ότι στα χωριά μας και στην Νάξο γενικότερα υπάρχει μεγάλος αναβρασμός και αγανάκτηση για τη συγκεκριμένη ρύθμιση και να γνωρίζετε ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μη περάσει αυτό το καταστρεπτικό για μας νομοσχέδιο !!!!!







ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ :

Σωματεία Σμυριδεργατών Κορώνου & Απειράνθου

Νικόλαος Χουζούρης πρόεδρος τ.κ. Κορώνου

Χριστίνα Γιακουμή πρόεδρος τ.κ. Απειράνθου

Μιχάλης Πάσουλας πρόεδρος τ.κ.Σκαδού

Νικήτας Κουτσοκέρης πρόεδρος τ.κ. Μέσης

Μανώλης Φακίνος πρόεδρος τ.κ. Κεραμωτής

Κώστας Βάσιλας πρόεδρος τ.κ. Δανακού

Γιάννης Κωνσταντάκης πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Δρυμαλίας & πρώην πρόεδρος

                                       Σωματείου Σμυριδεργατών Κορώνου

Ματθαίος Σιδερής σύμβουλος  τ.κ. Κορώνου & πρώην πρόεδρος Σωματείου

                                       Σμυριδεργατών Κορώνου

15 σχόλια:

  1. Πρόεδρε καταστρέφεται η σμυριδα αλλά οι ζαβοι χορεύουν στα τσιράκια του συστήματος και ΣΑΣ έχει πείσει ο καπουνης να γίνεστε ρόμπες στα κουτσουμποκαναλα!!!Αρε φανατισμένοι ξυπνάτε όσο είναι καιρος γιατί δεν θα σας βγάλουν οι χοροί από το τσουνάμι που έρχεται! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλετε επωνυμία αγαπητέ κύριε; Είστε σίγουρος; Ωραία, θα μιλήσουμε επώνυμα αλλά θα επιλέξω εγώ ο ίδιος, το πότε και που και όχι εσείς.-

    Πάμε παρακάτω, σε ότι αφορά την πρώτη ανάρτηση είναι πασιφανές ότι είναι προβοκατόρικη από εσάς τους ίδιους, για να δημιουργήσετε το γνωστό κλίμα που πάντα επιδιώκετε να δημιουργείτε. Είναι οι γνωστές προβοκατόρικές πρακτικές σας για να μπορείτε να στρέφετε «πάντα» την συζήτηση εκεί που θέλετε να την πάτε.

    Πάμε τώρα στο φλέγον ζήτημα, τι σας απασχολεί, το σμυριδικό; Λυπάμαι κύριε και κύριοι αλλά το θέμα είναι τελειωμένο. Δεν τελείωσε τώρα αλλά η ταφόπλακα μπήκε την δεκαετία του ‘80. Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια, τότε υπήρχε η μεγάλη ευκαιρία για να γίνει ένας συνεταιρισμός, με την δημιουργία εργοστασίου και συγκεκριμένου πλαισίου διοίκησης.

    Αντί αυτού, προτιμήθηκε το πλάνο της «αρπαχτής». Οι φωστήρες προτίμησαν να διοικούν την σμύριδα δέκα «κύριοι», οι οποίοι είχαν τα «μέσα» και έγραφαν στους καταλόγους τον κάθε τυχάρπαστο, με αντάλλαγμα να τον ασφαλίζουν «πάντα» με το αζημίωτο. Μιλάμε για πολύ χρήμα, για ζεστό χρήμα και μάλιστα «μαύρο» χρήμα, το οποίο έδιναν οι ασφαλισμένοι για να αγοράσουν την αναλογία σμύριδας ώστε να ασφαλιστούν.

    Για να καταλάβει ο αναγνώστης για τι πράγμα μιλάμε, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την ορεινή Νάξο, οι οποίοι είναι επιχειρηματίες, κάποιοι διαμένουν μόνιμα και στο εξωτερικό, άλλοι είναι με καταγωγή από τα Επτάνησα, Δωδεκάνησα κ.α. οι οποίοι ασφαλίζονται ως σμυριδεργάτες λαμβάνοντας μέχρι και το εποχικό επίδομα του Ο.Α.Ε.Δ.

    Μιλάμε για μεγάλη μπίζνα εις βάρος του τόπου, και εγώ ο αφελής διερωτώμαι, οι εκάστοτε πρόεδροι των ορεινών χωριών με ποιόν τρόπο εξέδιδαν πιστοποιητικά μόνιμης κατοικίας σε όλους αυτούς; Μάλιστα, την ώρα που μιλάμε, υπάρχουν νέοι «μόνιμοι κάτοικοι» των ορεινών χωριών, οι οποίοι, δεν μπορούν να γραφτούν στον κατάλογο.

    Αυτό το πανηγύρι εις βάρος του τόπου κάποτε θα έπρεπε να τελειώσει και τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Εξάλλου, η ιστορία απέδειξε ότι όσοι χειρίστηκαν την τύχη της σμύριδας αποδείχτηκαν ανίκανοι, και όλοι εσείς που εξακολουθείτε να υποστηρίζετε αυτές τις τακτικές είστε οι γνωστοί τραλαλάδες, ικανοί μόνο για χορευτικές φιγούρες και προκλητικές συμπεριφορές έναντι στο κοινό αίσθημα.

    Από όλα τα παραπάνω δεν νομίζω να επικαλεστεί κάποιος ότι δεν ισχύουν. Άπαντες γνωρίζουν τι συμβαίνει και εσείς συνεχίζετε να στρουθοκαμηλίζετε. Τι προτείνω; Προτείνω το τέλος της σμύριδας με την υπάρχουσα θλιβερή κατάσταση. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Να επέλθει το απόλυτο μηδέν ώστε στο μέλλον να μπορέσει να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο και συνάμα καλύτερο από το προηγούμενο αποτυχημένο μοντέλο διαχείρισης.

    Από την στιγμή που οι φωστήρες απέτυχαν είναι προτιμότερο να έρθει ιδιώτης. Επενδύσεις δεν θέλετε; Να η ευκαιρία. Είναι προτιμότερο να υπάρχουν πενήντα εργαζόμενοι στα ορυχεία, με την προϋπόθεση να διαμένουν μόνιμα στα χωριά της ορεινής Νάξου, παρά, να είναι πεντακόσιοι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο, οι οποίοι επισκέπτονται τα ορεινά χωριά μόνο στις εκλογές για να ψηφίζουν τους φωστήρες που τους έγραψαν στον κατάλογο από την πίσω πόρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΘΟΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΜΥΡΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ! ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΛΥΣΗ ! ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μην νευριαζεισ γιωργο μανωλα γιατι μέσα σου ξέρεις πως έχω δικιο η κατάσταση και η εξέλιξη θα είναι πολύ άσχημη για το χωριό ξυπνατε γιατί τα όνειρα θα γίνουν εφιαλτες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Γεώργιος Α. Μανωλάς για ακόμη μια φορά άναψε την σπίθα και μόλις είδε την γκάφα που διέπραξε, «κατάπιε» το πληκτρολόγιο του αφού πρώτα δέχτηκε τις επιπλήξεις των καθοδηγητών του για να μαζευτεί, διότι εντέλει θα τους κάψει με τις απερισκεψίες του.

    Ο άνωθεν κύριος είναι γνωστός ακόλουθος μιας αρνητικής πεπατημένης περασμένων δεκαετιών και υπερασπιστής μιας ξεπεσμένης μπουρζουαζίας. Όλοι τον θυμούνται να είναι υπερασπιστής της Αιολικό Πάρκο Κορώνου Α.Ε. και να προασπίζει με περίσσιο θράσος τα συμφέροντα μιας εταιρείας, που στην τελική δεν έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Άραγε, αγαπητέ κύριε το χωριό σας τι έχει κερδίσει με την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου; Βέβαια γνωρίζουμε ότι θα βγείτε και θα πείτε ότι εργάζονται στο αιολικό πάρκο δύο μόνιμοι κάτοικοι της Κορώνου. Ωραία θα σας πούμε εμείς, αλλά αληθεύει ότι ο ένας εκ των δυο εργαζομένων είναι κουμπάρος του κ. Μανώλη Δ. Μανωλά πρώην κοινοτάρχη Κορώνου και εμπνευστή για την εγκατάσταση του αιολικό πάρκο Κορώνου; Άραγε με ποια κριτήρια έγιναν οι προσλήψεις από την Αιολικό Πάρκο Κορώνου Α.Ε.;

    Φεύγουμε από το κομμάτι των εργαζομένων και πάμε σε πιο πρακτικά ζητήματα. Το τελευταίο διάστημα ο Σύλλογος Κορωνιδιατών της Χώρας Νάξου συνεδρίασε για να συζητήσει με ποιο τρόπο θα πιέσουν την Αιολικό Πάρκο Κορώνου Α.Ε. έτσι ώστε να τηρήσει η εταιρεία τα συμφωνηθέντα. Μα ποια είναι αυτά τα συμφωνηθέντα; Μήπως «μόνο» η εταιρεία να αναπαλαιώσει τους ανεμόμυλους της περιοχής, ή να λειτουργήσει «μόνο» το περίπτερο του αιολικού;

    Διερωτώμαι που ήσασταν κύριοι όταν στο διαδίκτυο υπήρχε ανοικτή συζήτηση για το αιολικό πάρκο Κορώνου κατά την περίοδο κατασκευής του; Προφανώς θα ήσασταν σε κάποια εκδρομή και δεν θα πήρατε χαμπάρι το τι συνέβαινε την εποχή εκείνη. Δείτε το ιστολόγιο αυτό για να καταλάβετε το τι διαδραματιζόταν http://aiolikoparkokoronou.blogspot.gr

    Μήπως έγινε κάποια ενημέρωση των κατοίκων; Ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο, άλλωστε όταν τα φωνάζαμε, ο Γεώργιος Α. Μανωλάς μας κατηγορούσε ως ανώνυμους καθυστερημένους που υποσκάβουμε το μέλλον της Κορώνου και ότι εξυπηρετούμαι συμφέροντα. Το άλλο με τον Τοτό!
    Γνωρίζετε ότι το χωριό σας είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός και με βάση νόμου απαγορεύεται η εγκατάσταση αιολικού σταθμού. Το ΦΕΚ του παραδοσιακού οικισμού ακολουθεί παρακάτω:

    ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ: ΚΟΡΩΝΟΣ
    ΦΕΚ: 504
    ΔΗΜΟΣ: ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΦΕΚ: 14/7/1988
    ΕΙΔΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: ΚΗΡΥΞΗ/ΜΕΤΑΒΟΛΗ
    ΝΟΜΟΣ: ΚΥΚΛΑΔΩΝ

    Από εκεί και έπειτα το έργο αυτό «καλός ή κακός» έγινε, και πέρα από την πρόσληψη του κουμπάρου, οι Κορωνιδιάτες τι κέρδισαν; Απολύτως τίποτα, άντε να γίνει και το περίπτερο ώστε να το αναλάβει κάποιος άλλος κουμπάρος.

    Όσοι διαμένουν μόνιμα στην Κόρωνο όπως και οι επισκέπτες της Κορώνου, το μόνο που εισπράττουν είναι ένα άσχημο θέαμα όπως και μια όχληση που σε παραπέμπει σε ελικοδρόμιο. Όμως σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς οι Κορωνιδιάτες όπως και όποιος άλλος επιθυμούσε να κατοικήσει μόνιμα στην Κόρωνο θα μπορούσε να έχει δωρεάν ηλεκτροδότηση. Τι λέω τώρα θα μου πείτε και δεν θα έχετε και άδικο αλλά όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω:

    Με βάση το άρθρο 7 του Ν.3851\2010, όλοι οι κάτοικοι των παρακείμενων στους αιολικούς σταθμούς περιοχών, δεν θα υποχρεώνονται στην καταβολή στη ΔΕΗ του τιμήματος για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, για όλη την περίοδο της λειτουργίας των έργων, δηλαδή για 20 χρόνια.

    Είπατε κάτι; Μα πως είναι δυνατόν να πληρώνουν ακόμη ρεύμα οι κάτοικοι της Κορώνου; Απάντηση δεν έχω αλλά για κάθε απορία ρωτήστε τον κύριο Γεώργιο Α. Μανωλά όπως επίσης και τον πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Κορώνου που ξαφνικά ξύπνησε από τον λήθαργο και θα κάνει λέει κινητοποιήσεις για το σμυριδικό.

    Εδώ δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και θα κάνουν και επανάσταση τρομάρα τους. Εξάλλου η μπουρζουαζία δεν κάνει επαναστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα συμφωνήσω απολυτα και συμπληρώσω ότι κάτι τέτοιοι τύποι έφεραν τα χωριά σε μαρασμό δήθεν πρωτοποριακοι και προοδευτικοί που το μόνο που τους ενοιαζε ήταν η τσέπη τους και η προβολή τους σαν δήθεν ανθρώπους που αγαπούν και πονάνε τον τόπο τους αλλά σύγχρονος έσκαβαν το λάκκο σε όλους τους συγχωριανούς τους και πολλές φορές ακόμα και χωρίς να γνωρίζουν την ζημιά που έχουν προκαλέσει!!θα θυμάστε όλοι τα ιδια έκαναν κάποτε και με τους αμαξωτους που ήθελαν να περνουν μέσα από τα χωριά και τελικά μεγαλύτερη καταστροφή από αυτό δεν υπήρχε!!στους χορούς και τηλεόραση πρώτοι ξυπνατε όσο ακόμα είναι νωρίς το όνειρο θα γίνει εφιάλτης το έχει προβλέψει άλλωστε και τοπική μελλοντολογα κουφιτενα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το ποιός έχει φάει το πληκτρολόγιο φαίνεται από τα γραφόμμενα του και την ανωνυμία του κύριοι επικριτές
    αν είχατε λίγη τσίπα πάνω σας και λίγο δίκιο μιλήστε επώνυμα
    αλλά δε σας το επιτρέπει η πρόθεση σας να είστε υποψήφιοι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές
    τότε θα μας λέτε άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτέλους το παιδί μίλησε, και τι μας είπε; Μας είπε ότι είμαστε ανώνυμοι, εξάλλου απ’ ότι διαφαίνεται ο άνωθεν κύριος ποινικοποιεί την ελευθερία του λόγου. Άλλωστε είναι η γνωστή τακτική του, για να μην δίνει απαντήσεις επί της ουσίας. Η ουσία είναι ότι οι κάτοικοι της Κορώνου δικαιούται δωρεάν ρεύμα (λόγω αιολικού πάρκου) και ο Γεώργιος καταπιάνεται στην «ανωνυμία» και λειτουργεί εις βάρος των κατοίκων του χωριού του. Εμείς υποχρεούμαστε να ενημερώσουμε τους κατοίκους της Κορώνου για τα δικαιώματα τους, και ο Γεώργιος ας αρέσκεται να λέει τα δικά του.

    Υ.Γ. Πολλοί από εμάς, είμαστε ανώνυμοι (ή, έστω, ψευδώνυμοι), άλλοι όχι. Η ανωνυμία, όμως, είναι κάτι ιδιαίτερα συκοφαντημένο στις μέρες μας καθώς εκλαμβάνεται από την κυρίαρχη ιδεολογία ως δειλία. Εμείς, που παρόλ’ αυτά επιλέγουμε την ανωνυμία έχουμε τους εξής λόγους: α) δεν πιστεύουμε ότι ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία όπου κάθε γνώμη και άποψη γίνεται απόλυτα σεβαστή έτσι ώστε να αποφύγουμε την στοχοποίηση κάθε φορά που προσπαθούμε να θίξουμε τα κακώς κείμενα β) γιατί δεν βλέπουμε τις προσπάθειές μας ως μια μορφή προσωπικής μας ανάδειξης και γ) γιατί δεν έχει καμία σημασία το ποιοι τελικά είμαστε. Σημασία έχουν οι ιδέες που αν πραγματικά αξίζουν, αποκτούν αξία δίχως την ανάγκη κάποιας αυθεντίας. Πηγή: www.eagainst.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σοφίσματα χωρίς νόημα για να καλύψεις την αλήθεια
    γιατί εφόσον θες να ενημερώσεις τους Κορωνιδιάτες δεν έρχεσαι να τους ενημερώσεις?
    δεν διεκδικώ δάφνες ενημέρωσης αλλά τουλάχιστον ξέρεις ποιος είμαι και εύκολα αναφέρεσαι σε μένα
    εσένα φυσικά δεν μπορούμε να σε κριτικάρουμε γιατί είσαι ο ΤΕΛΙΟΣ , ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ
    α ρε δημοκράτη σοφέ που δε σε αντιπροσωπεύει το πολιτικό σύστημα αλλά είσαι δημόσιος υπάλληλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υ.Γ.
    το θέμα δεν είναι η ανωνυμία , το θέμα είναι πως αν πεις ποιος είσαι θα αποκαλυφθεί πως η δουλεία σου , η δραστηριότητα και η ζωή σου δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα όσα ανώνυμα υποστηρίζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άκου μάγκα, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να στοχοποιείς την αλήθεια όπως επίσης και την ελευθερία του λόγου. Το ποιος είσαι το γνωρίζουν άπαντες όπως και τι συμφέροντα εξυπηρετείς. Εξάλλου αφού δεν γουστάρεις τον διάλογο γιατί παρέμβηκες εναντίον της πρώτης ανάρτησης και έπειτα τα μάζεψες. Άσε λοιπόν τις υπεκφυγές διότι άπαντες έχουν καταλάβει πως κάνεις γαργάρα ότι είναι ενάντια στα συμφέροντα της κλίκας που εκπροσωπείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. νευράκια?
    το ποιός κάνει υπεκφυγές φαίνεται
    το ποιός εξυπηρετεί συμφέροντα επίσης φαίνεται

    Ελευθερία του λόγου είναι να μιλάς μόνο εσύ και μάλιστα ανώνυμα ?

    α ρε δημοκράτη , τύφλα να χουν οι χρυσαυγήτες

    γαργάρα κάνεις εσύ την επωνυμία σου , τα όσα λες για μένα σου τεριάζουν τόσο πολύ που είμαι σίγουρος πως πάνω από το pc σου έχεις καθρέπτη και κοιτάζεσαι όταν τα γράφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιος σου είπε ότι είμαι δημοκράτης? Αυτά είναι για σένα, τον αντικειμενικό.

    Σε ότι αφορά τον όρο χρυσαυγίτης, στον επιστρέφω. Εσύ μετά τις εκλογές, έγραφες σε ένα σχόλιο σου στο fatsabook, ότι όσοι ψήφισαν στο χωριό σου τα χρυσά αυγά δεν είναι κατακριτέοι διότι είναι δημοκρατικό να επιλέγει ο καθένας την ψήφο του. Σωστά, αλλά τα χρυσά αυγά; Σε ποιόν τόπο; Εκεί που στην κατοχή πέθαναν 450 ψυχές από ΠΕΙΝΑ! Κρίμα, αυτή είναι η δημοκρατία σου; Nα την χαίρεσαι.

    Όσο για εμένα .. ποιος υπολογίζει εμένα … εγώ είμαι το απόλυτο μηδέν … όμως, τουλάχιστον δεν είμαι ΝΟΥΜΕΡΟ.

    Υ.Γ. Εκτός όλα τ’ άλλα, είσαι και ανορθόγραφος, τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !