Σάββατο, Φεβρουαρίου 04, 2012

Ζουν ακόμα οι Γερμανοί σφαγείς του Διστόμου! !!!!!

Όπως όλοι περιμέναμε το γνωστό για της βρώμικες αποφάσεις του "Δικαστήριο" της Χάγης, απέρριψε το αίτημα για τις αποζημιώσεις, της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.
Το πιο ειρωνικό όμως αυτής της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους επικεφαλής και υπεύθυνος για την σφαγή στο Δίστομο , ο Χανς Τσάμπελ (Hans Zampel) ζει μέχρι σήμερα ελεύθερος!!!!!!!!! Μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη στην Γαλλία και εκδόθηκε στην Ελλάδα. Στην πορεία ζητήθηκε η μεταφορά του στην Γερμανία για τις εκεί έρευνες όπου και παρέμεινε.
Η απόφαση από το Δικαστήριο της Χάγης που αφορά την προσφυγή της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, η οποία σχετίζεται με την υπόθεση των θυμάτων στο..... Δίστομο, ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, και ήταν, φυσικά, υπέρ της Γερμανίας.
Ας θυμηθούμε λοιπόν, για άλλη μια φορά, τα ανδραγαθήματα των ναζί τα οποία το εν λόγω δικαστήριο έκρινε ως αθώα.
Στις 10 Ιουνίου 1944 οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και σε αντίποινα για κάποιες απώλειες που ειχαν από αντάρτες άρχισαν την σφαγή όσων κατοίκων έβρισκαν στο χωριό. Η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν ξεχώριζαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε τους ηλικιωμένους. Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, βρέφη εκτελέστηκαν και γυναίκες βιάστηκαν πριν θανατωθούν.
Οι νεκροί του Δίστομου έφτασαν τους 218, εκ των οποίων οι 119 γυναίκες και 99 άντρες, ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !