Τρίτη, Αυγούστου 02, 2011

Αντιδράσεις και από τους "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Νάξου

Η εναλλακτική δημοτική κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ συμμετείχε στην κινητοποίηση για την αποτροπή της συγχώνευσης- υποβάθμισης του Νοσοκομείου - ΚΥ Νάξου, τόσο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 1ης Αυγούστου, εξω από την Σχολή Ουρσουλινών, όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο με θέμα "επιχειρησιακός σχεδιασμός Υγείας Ν.Αιγαίου".Η επικεφαλής της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Θέκλα Κίζη υποστήριξε , σε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γ.Γραμματέα κ.Πολύζο στο Νοσοκομείο, αλλά και δημόσια στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τις θέσεις 1. γιά λειτουργική αυτοτέλεια και γιά την αναγκαιότητα περαιτέρω ανάπτυξης του Νοσοκομείου [λειτουργία αιμοδοσίας,μαστογράφου,χειρουργείου,τεχνητού νεφρού]2.καταδίκασε την εφαρμογή οριζόντιων λύσεων στον...... χώρο της υγείας και ιδιαίτερα στον νησιωτικό χώρο, χωρίς στόχευση στις ανάγκες του κάθε νησιού 3.υποστήριξε πως η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι είδος ανταποδοτικό χρέους προς ιδιώτες, καθώς το διασφαλιζόμενο όφελος από την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του ΕΣΥ είναι μικρότερο του 0,01 του ΑΕΠ.
Το περιφερειακό συμβούλιο, μετά από 6ωρη συνεδρίαση για τα θέματα υγειας, υιοθέτησε την μη συγχώνευση του Νοσοκομείου Νάξου, ενώ ο Γραμματέας του Υπουργείου κατέληξε ότι θα εφαρμοσθή ο νόμος 3984 και τα νοσοκομεία θα είναι διασυνδεόμενα.
Η εναλλακτική κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ θεωρεί ότι τα ζητήματα της διασφάλισης της υγειονομικής περίθαλψης και της ασφαλούς διακομιδής είναι και θα παραμείνουν πρώτης προτεραιότητας και καλούν τους πολίτες να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα γιά το δικαίωμα σε ισότιμες υπηρεσίες υγείας.

6 σχόλια:

  1. ωραια αποψη:Ευθεία είναι γραμμή, απείρου μήκους και μηδενικού πάχους, χωρίς αρχή και τέλος και απολύτως ίσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν δεν εμπιστευθούμε την Θέκλα Κίζη για τον σχηματισμό δημιουργικών απόψεων σχετικά με τις καλύτερες παροχές υγείας στην Νάξο, δεν έχουμε και πολλούς που να γνωρίζουν όπως αυτή από την πολυετή της πείρα στα νοσοκομεία και την προσφορά της εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "βέβαια το δημοσίευμα αγνοεί ότι υπάρχει και γιός ψαρράς που ασχολείται με τα δημόσια έργα"
    Σωστά! Αλλά δεν έχει μόνο γιο...
    έχει και γαμπρό...
    και τα αδέρδια του γαμπρού...
    και ο γαμπρός του γαμπρού...

    και όλοι αυτοί ασχολούνται με τα δημόσια (και ενίοτε δημοτικά) έργα.
    είναι μεγάλη οικογένεια, πώς να ζήσουν;

    ειναι σωστα αυτα κυρια θεκλα? αυτοι ειναι οι επιλεκτοι δημοτικοι αρχοντες που στηριζεις με δοντια και με νυχια?
    αληθεια στην επιτροπη του γιακουμου σαραντηνου τι γινεται?
    στην επιτροπη του μαστρογιαννοπουλου τι γινεται?
    στην επιτροπη του φασιστα μαμουγελου τι γινεται? ο διορισμενος διωχνει τον εκλεγμενο?
    ο φιλος σου ο δημαρχος εχει μυαλο εχει φωνη εχει αποψη?
    ο φασιστας ο προεδρος του συμβουλιου που καθεται διπλα σου σε τιμα?
    αλλο καλος γιατρος και αλλο συνασπιστης πολιτικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιοs ο τιτλοs του σχολιου.ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.Προσοχη μην σπασετε τα αυγα θα σαs μαλωση ο Μαργαριτησ και δεν θα σαs ξαναπροβαλη ηΔαναη και οΖΕΥΣ.Καλα τα λεει ο απο πανω.Αλλο Ιατρικη αλλο πολιτικη αλλο ΣΥΡΙΖΑ οπωs λεμε τριχε ΚΑΤΣΑΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΡΚΑ ΓΙΑ ΣΥΡΟ, ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΜΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΝΑΞΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΡΙΑ ΘΕΚΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !