Τρίτη, Ιουλίου 12, 2011

Καλύτερο νησί του κόσμου ψηφίστηκε η Σαντορίνη

Για 16η χρονιά, οι αναγνώστες του αμερικάνικου περιοδικού Travel + Leisure απάντησαν σε μια σειρά από ερωτηματολόγια σχετικά με τις εμπειρίες τους από ταξίδια. Αποτέλεσμα; Ανέδειξαν τη Σαντορίνη "το καλύτερο νησί του κόσμου" για το 2011.
Η λίστα με τα καλύτερα του κόσμου για το 2011 διαμορφώθηκε μετά από την ανάλυση των απαντήσεων χιλιάδων αναγνωστών, οι οποίοι βαθμολόγησαν ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες, πόλεις και νησιά σε μία κλίμακα από το 1 μέχρι το 5, με το 5 να είναι το εξαιρετικά καλό.
Κι ενώ η Μπανγκόκ ψηφίστηκε για άλλη μια φορά ως η καλύτερη πόλη του κόσμου, οι υπόλοιπες στη λίστα καλύπτουν όλη την υδρόγειο από...........
τη Φλωρεντία και τη Ρώμη, μέχρι τη Νέα Υόρκη, την Κωνσταντινούπολη και το Σίδνεϊ. Όσον αφορά στα ξενοδοχεία, παρατηρείται μια σαφής προτίμηση προς τους εξωτικούς προορισμούς, με το Singita στην Τανζανία και τη Νότια Αφρική να ξεχωρίζει στην κορυφή. Για τα νησιά, τα κριτήρια με τα οποία κλήθηκαν να τα βαθμολογήσουν οι αναγνώστες του Travel + Leisure ήταν τα φυσικά αξιοθέατα, οι δραστηριότητες που προσφέρονται, τα εστιατόρια και η τοπική κουζίνα, οι ντόπιοι και το κόστος των διακοπών.
Η Σαντορίνη, που πέρσι είχε καταλάβει την έκτη θέση, «πήδηξε» φέτος στην πρώτη, εκτοπίζοντας τα νησιά Γκαλαπάγκος και αφήνοντας πίσω της το Μπαλί, τη Χαβάη, τα νησιά του Great Barrier Reef και άλλους εξωτικούς προορισμούς. Η άγρια και απρόβλεπτη ομορφιά της Σαντορίνης προκαλεί εδώ και χρόνια το δέος των επισκεπτών της στους οποίους προσφέρει εικόνες που καθηλώνουν, όπως το θέαμα της Καλντέρας και το ηλιοβασίλεμα στην Οία. Όμως η Σαντορίνη συνδυάζει το μοναδικό της τοπίο με παραλίες έξω από τα συνηθισμένα, οικισμούς σκαρφαλωμένους στον γκρεμό με λευκά σπίτια λαξευμένα μες τα βράχια, σαντορινιές λιχουδιές που δεν έχουν πουθενά αλλού την ίδια γεύση, διεθνώς καταξιωμένα κρασιά και παροχές υψηλού επιπέδου. Όλα αυτά την κατατάσσουν ανάμεσα στους πιο προνομιακούς και διαχρονικούς προορισμούς, γεγονός που ήρθε να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά η διάκριση στο Travel + Leisure. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να την «εξαργυρώσουμε».
Πηγη

1 σχόλιο:

  1. Και η Νάξος δεν πάει πίσω, στο island wars της hellenic seaways (islandwars.gr) η νάξος είναι πιο πάνω!! :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !