Παρασκευή, Μαΐου 06, 2011

Κόβει και το επίδομα ανεργίας η Τρόικα!!!!

Βέτο στην ενίσχυση του ΟΑΕΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό με 700 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η άνοδος της ανεργίας, έθεσε η τρόικα, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένη να κρατήσει σκληρή στάση σε ό,τι αφορά τη συγκράτηση των δαπανών. Το κλιμάκιο των ξένων εμπειρογνωμόνων που επισκέφθηκε χθες το υπουργείο Εργασίας, πρότεινε αντί της νέας ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό, να εξοφλήσει το ΙΚΑ τις οφειλές του προς τον ΟΑΕΔ, οι οποίες υπερβαίνουν τα 5,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το ΙΚΑ δεν έχει το ποσό αυτό. Ετσι, εάν η τρόικα επιμείνει στη...... θέση της, η κυβέρνηση θα πρέπει να μειώσει περαιτέρω τις δαπάνες υγείας του ασφαλιστικού ταμείου και να προχωρήσει ταχύτερα στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑΜ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΙΚΑ με 400 εκατ. ευρώ ετησίως. Η σύσκεψη θα συνεχισθεί σήμερα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμειναν στις απόψεις τους, ενώ αμφισβήτησαν και τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας για τα έσοδα από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Αστοχίες και καθυστερήσεις εντόπισε η τρόικα και στην εφαρμογή των επιχειρησιακών προγραμμάτων στις αστικές συγκοινωνίες. Μόνο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ η καθυστέρηση των μετατάξεων κοστίζει 2,2 εκατ. ευρώ τον μήνα.
Πληροφορίες από news.kathimerini.gr από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !