Πέμπτη, Μαΐου 05, 2011

Αυξημένη η κίνηση σε πολλές παραθεριστικές περιοχές της Ελλάδας. Στη Νάξο τι γίνεται;

Αυξημένη ήταν η κίνηση σε πολλές παραθεριστικές περιοχές της Ελλάδας τον περασμένο μήνα σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του www.protothema.gr.
Οι αναταραχές στα βορειοαφρικανικά κράτη καθώς και το γεγονός ότι το ορθόδοξο Πάσχα συνέπεσε με το καθολικό είναι μερικές από τις αιτίες που προκάλεσαν αυτές τις απρόσμενες αυξήσεις. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε περιοχές που διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές ( αεροδρόμια, λιμάνια κλπ) και μπορούν να διπλασιάσουν ή και να τριπλασιάσουν τις αυξήσεις των επισκεπτών.
Στο αεροδρόμιο της Ρόδου, για παράδειγμα, οι αφίξεις των τουριστών ήταν αυξημένες κατά 132% τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, ενώ στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ξεπέρασαν το 500%!!!!!
Το ίδιο και στην Κρήτη, η εικόνα στην μεγαλόνησο αναμένεται επίσης θετική, καθώς η φετινή τουριστική κίνηση θα είναι αυξημένη κατά 12%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου.
Στο Κατάκολο της Ηλείας πάλι τα κρουαζιερόπλοια καταφθάνουν πέντε πέντε, και λόγω του ότι οι διαθέσιμες θέσεις στην καλύτερη περίπτωση είναι τρεις, κάποια αγκυροβολούν αροδου και βγάζουν τους επιβάτες με λάντζες!!!!

9 σχόλια:

  1. ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ,ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΤΟΥΣ.ΘΑΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΛΕΝΕ 10%. ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ; Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΔΕΙΟΣ.ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ,ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ,ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΑΡΑΑΑΑ ΠΟΛΛΑ,ΟΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...στις περιοχες που αναφερεται το αρθρο, υπαρχουν μεγαλα αεροδρομια και λιμανια!!!!...δηλαδη σοβαρες υποδομες...οταν φτιαξουμε και μεις, τοτε να εχουμε απαιτησεις!!!......

    #αριστεροχειρας#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρειαζονται και σοβαρες υπηρεσιες στον πελατη θα ελεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αρχοντες που διοικησαν ολα αυτα τα χρονια το νησι και ολοι οσοι ασχοληθηκαν με τα κοινα δεν εκαναν τιποτα
    Το μονο που τους ενδιεφερε ηταν να γεμισουν τις τσεπες τους και να βολευτουν εις βαρος του τοπου και των επομενων γενιων
    Τωρα ειναι αργα εχουμε μεινει 200 χρονια πισω
    Χωρις αεροδρομιο λιμανι ΧΥΤΥ αποχετευτικο πολεοδομικο σχεδιο νοσοκομειο και το κυριοτερο χωρις σοβαρους ανθρωπους το μεγαλυτερο και ομορφοτερο νησι των κυκλαδων
    αργοπεθαινει οικονομικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν αναφερθώ σε οτιδήποτε άλλο θέλω να επισημάνω ότι δεν ανήκω σε κανέναν κομματικό συνδυασμό.

    Μιλάτε για τον τουρισμό στην Νάξο, ωραίο ανέκδοτο πολύ ωραίο.

    Κύριοι, αυτή την στιγμή η Ορεινή Νάξος είναι αποκομμένη. Εν έτη 2011 το λεωφορείο από Χώρα πηγαίνει στην Κόρωνο, αποβιβάζει τους επιβάτες, εκείνοι προχωρούν μέχρι τα μισά της διαδρομής με το Σκαδό, για να τους παραλάβει από εκεί άλλο λεωφορείο. Καλά διαβάζετε! Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2011. Εδώ και 2 μήνες έχουν πέσει τα βράχια και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

    Όποιος κάνει την διαδρομή Κόρωνος - Σκαδό την κάνει με δική του ευθύνη. Μάλιστα ακούγεται ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη.

    Ρε σεις είμαστε για κλάματα. Λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να λυθεί το πρόβλημα αλλά τα καρναβάλια - καρναβάλια. Ο κύριος δήμαρχος τι κάνει; Η Περιφέρεια τι κάνει; Αν είχε κλείσει ο δρόμος του Αγίου Προκοπίου θα κάθονταν ακόμη να κοιτάνε τους βράχους;

    Αν ήταν δήμαρχος ο Μαράκης θα είχε γίνει πόλεμος εναντίον του, όμως τώρα οι πάντες σιωπούν.

    Από την Απείρανθο και πάνω δεν ζουν άνθρωποι; Τι είναι οι ορεινοί, δημότες δεύτερης κατηγορίας;

    Για να μαζευτείτε λίγο που θέλετε και τουρισμό. Άντε να πούμε γιατί η υπομονή, υπομονή αλλά ως πότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συγχαρητηρια σε ολους. ετσι εχουν τα πραγματα. οσο για την ορεινη ναξο ποτε την σκεφτηκαν; ο αη γιωργης και η αγ αννα ναναι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΤΕΛΜΑΤΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΔΙΝΗ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΑΡΑΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΔΗΜΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΗΜΑ. Η ΝΑΞΟΣ *** ΔΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ *** ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κύριε 6 Μαΐου 2011 8:30 μ.μ. εσύ είσαι κολλημένος και φαίνεσαι, γιατί αν είχες παιδί που κάθε μέρα διέσχιζε πεζό έναν επικίνδυνο δρόμο, με τον φόβο μάλιστα μη του έρθει κάποιος βράχος στο κεφάλι, τότε θα σκεφτόσουν αλλιώς.

    Δεν μπορεί ένας δρόμος να είναι κλειστός για τόσους μήνες. Δεν μπορεί να τα ρίχνουμε συνέχεια στα φαντάσματα του παρελθόντος. Αυτοί που είναι τώρα, πρέπει να κόψουν το κεφάλι τους για να ανοίξει ο δρόμος, πάει και τελείωσε.

    Φταίει η περιφέρεια, φταίει και ο δήμος. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΠΙΑ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ , ΠΑΡΙΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !