Τρίτη, Μαΐου 03, 2011

Τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας 2011

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο (πρώην Σχολή Ουρσουλινών) στο Κάστρο Χώρας Νάξου, τη Δευτέρα 2 Μαΐου, τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα "Ελλάδα". Οι φωτογραφίες, είναι των εκπαιδευόμενων στα σεμινάρια φωτογραφίας που υλοποιεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Ν. Κυκλάδων. Σημαντικό τμήμα της εκδήλωσης η προβολή αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών των "νέων φωτογράφων". Παράλληλα, έγινε παρουσίαση χοροθεατρικού δρώμενου από την ομάδα Βιωματικού Θεατρικού Σεμιναρίου της Ν.Ε.Λ.Ε. (πρώην Δήμου Δρυμαλίας). Η έκθεση θα είναι ανοικτή πρωί και απόγευμα για το κοινό μέχρι και την Κυριακή 8 Μαΐου. Η διοργάνωση είναι του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ σημαντικό στοιχείο αποτελεί, ότι πάρα πολλοί ήταν οι νέοι σε ηλικία που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Αυτό που επίσης αξίζει να αναφερθεί, είναι, ότι πολλοί ήταν εκείνοι που για πρώτη φορά έβλεπαν το κτίριο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, ανακαινισμένο.
Η εκπαιδεύτρια του προγράμματος φωτογραφίας, Κική Ημέλλου, καλωσόρισε τον κόσμο και ενημέρωσε για τις πτυχές του προγράμματος που.... παρακολουθούν οι εκπαιδευόμενοι (ιστορία της φωτογραφίας, αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία, αισθητική της εικόνας, μελέτη ελλήνων και ξένων φωτογράφων κ.λπ.)
Η υλοποίηση του προγράμματος φωτογραφίας, ξεκίνησε στη Νάξο το 2008 και η αντίστοιχη έκθεση είχε γίνει στο Φιλώτι. Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα υλοποιείται εφ' όσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχών. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά στη Νάξο το 2010. Φέτος, αν κρίνουμε από τον αριθμό τίτλων που απονεμήθηκαν από τον εκπρόσωπο του
Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ν. Κυκλάδων, κ. Κιούση, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν μεγαλύτερο από τις προηγούμενες φορές.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα "Ελλάδα", έκανε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης.

Οι νέοι φωτογράφοι που συμμετείχαν στην έκθεση: Αξαόπουλος Δηµήτρης, Αξαοπούλου Ντέπη, Βασαλάκη Σµαρώ, Βασαλάκης Νίκος, Γρατσία Μαρία, Δεµενεοπούλου Μαρία, Καρούσης Μανώλης, Κιουλαφή Βαγγελίτσα, Κιουλαφής Γιώργος, Κονδύλη Μαργαρίτα, Κοτταρά Όλγα, Κουφοπούλου, Μαργαρίτα, Κουφοπούλου Αργυρώ, Λογαράς Ιωαννης, Μανδηλαράς Δηµήτρης, Μαθιουλάκης Κώστας, Παγώνης Κώστας, Παγώνης Στέλιος, Παρτσινεβέλου Θέα, Τσακωνιάτη Μαρία, Τσαµπουνάρη Ειρήνη, Τζαννίνη Χριστίνα, Φάρκωνα Ηρώ, Φουστάνα Νικολέττα, Φραγκίσκος Μιχάλης, Χαριτάκη Χαρά, Χάµπα Ναταλή

"Συναντήσεις"
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και παρουσίαση χοροθεατρικού δρώμενου με τίτλο "Συναντήσεις" από την ομάδα Βιωματικού Θεατρικού Σεμιναρίου της Ν.Ε.Λ.Ε. ( πρωην Δ. Δρυμαλίας ) σε σκηνοθετική επιμέλεια-διδασκαλία-εμψύχωση ομάδας, Σοφίας Πολυκρέτη και με τη συνεργασία της καθηγήτριας χορού,Μαργαρίτας Τσίγκου.

Η παρουσίαση έγινε στη βόρεια αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου, που με τον κατάλληλο φωτισμό αποτέλεσε ένα υποβλητικό σκηνικό.

Η ιδέα του δρώμενου, όπως και ο τίτλος που δόθηκε, παραπέμπει στο στόχο που ήταν, η "συνάντηση" της κίνησης με το λόγο, την ποίηση, τη μουσική, τη φωτογραφία... Φωτογραφίες των εκπαιδευόμενων στο πρόγραμμα φωτογραφίας δόθηκαν στους συντελεστές του δρώμενου και αποτέλεσαν πηγές ερεθισμάτων.

Οι συντελεστές του δρώμενου, μέλη της ομάδας-συμμετέχοντες: Καλλιόπη Γιαμπουρά (και το κείμενο χρόνου), Κατερίνα Σιδερή, Δανάη Παπανικολάου (και την επιλογή των ποιημάτων) , Νατάσα Παγώνη, Μαρίνα Μαργαρίτη, Κική Ημέλλου, Σοφία Δρακοτού, Κώστας Παγώνης, Σωτηρία Ζουρνατζή, Κυριακή Κουφοπούλου, Νίκος Μαστροκώστας (Μουσική επιμέλεια), Σοφία Σκυλάκη (Παρουσίαση φωτογραφιών-επιμέλεια)

Κείμενα www. naxos-news.gr
Φωτογραφίες Στέλιος Παγώνης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !