Πέμπτη, Φεβρουαρίου 10, 2011

Λεφτά υπάρχουν....στην Ελβετία, και πολλά μάλιστα!!!!

Σύμφωνα με το Γερμανικο περιοδικο "Der Spiegel" περισσότερα από δύο ελληνικά ΑΕΠ είναι κατατεθειμένα στις ελβετικές τράπεζες από Ελληνες, τα στοιχεία των οποίων αναζητεί η κυβέρνηση(?).
Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις των Ελλήνων φθάνουν στο αστρονομικό ποσό των 600 δισ. ευρώ, όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ζητεί από τις ελβετικές αρχές να συνεργαστούν προκειμένου να διερευνηθεί το κατά πόσο είναι νόμιμα κατατεθειμένα τα ποσά αυτά, εάν προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες και αν οι τόκοι τους δηλώνονται σε κάποιο από τα δύο κράτη.
Θα σας υπενθυμίσουμε(γιατί εδώ στην Ελλάδα ξεχνάμε γρήγορα) ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε δημοσιεύσει στο "naxosfan" ένα άρθρο με σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει τότε στην Βουλή ο..... Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος.
Η ερώτηση αφορούσε μια ανάλογη πρόταση από τον Ερβέ Φαλσιανί προς την Ελληνική κυβέρνηση για άνοιγμα Ελληνικών λογαριασμών στην Ελβετία, η οποία όμως απορρίφθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου!!!!
Ο πρώην στέλεχος ελβετικών τραπεζών 37χρονος Ερβέ Φαλσιανί, ζητούσε τρία εκατομμύρια ευρώ για να παραδώσει στην ελληνική Κυβέρνηση CD με κωδικούς καταθέσεων περίπου δεκατριών δισεκατομμυρίων ευρώ(!) στην Ελβετία, 2.650 Ελλήνων φοροφυγάδων!
Ο άνθρωπος αυτός, είχε κάνει την ίδια συνεργασία με την γερμανική Κυβέρνηση και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, ενημέρωσε την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Η γερμανική Κυβέρνηση, αφού ήλεγξε ότι τα στοιχεία που της έδωσε ο Φαλσιανί ήταν αληθινά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο, του κατέβαλλε αμοιβή δυόμισι εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση το γερμανικό Κράτος είχε πολλαπλάσιο όφελος αφού εντόπισε και φορολόγησε 1.100 Γερμανούς φοροφυγάδες με κρυφές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες. Η γερμανική κυβέρνηση απεκόμισε σε.... πρώτη φάση, περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους και πρόστιμα! Εισαγγελία και Αστυνομία στην Γερμανία, κάνουν ήδη γενικότερο φορολογικό ξεσκόνισμα όλων αυτών που περιλαμβάνει το CD ενώ ελέγχονται και στελέχη γερμανικών τραπεζών που διευκόλυναν τους φοροφυγάδες να βγάλουν τα κεφάλαιά τους στην Ελβετία.
Το παράδειγμα της Γερμανίας ακολούθησαν και άλλες χώρες και σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας ΚΕΦΑΛΑΙΟ από τα αρχεία που προμήθευσε ο Φαλσιανί έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα 79.000 ονόματα φοροφυγάδων σε διάφορες χώρες, βεβαίως πλην Λακεδαιμονίων.
Λ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !