Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2011

Γεώργιος Παπανδρέου- Μιχάλης Χρυσοχοίδης, υπέγραψαν το 2003 τον κανονισμό ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ !!!!!

Άν φτάσαμε σήμερα το 90% των μεταναστών της Ευρώπης να είναι ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ
στην Ελλάδα, υπάρχουν υπεύθυνοι και αυτοί είναι αυτοί που υπέγραψαν
την περίφημη συνθήκη ΔΟΥΒΛΙΝΟ-ΙΙ .
Τί ειναι αυτό που τους έκανε να υπογράψουν αυτή την ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ, και ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ συνθήκη;
Δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη Για τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ
Ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ μετατρέπει την Ελλάδα σε «αποθήκη» ανθρώπινης δυστυχίας, μπλοκάροντας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που επιθυμούν να..... μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Πρόκειται για μια απάνθρωπη απόφαση. Κυρίως είναι μια επιζήμια απόφαση για την χώρα μας, την οποία υπέγραψε το 2003
ο σημερινός Πρωθυπουργός και τότε Υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου με τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοΐδη.
Με την ερώτηση που καταθέσαμε ο Αλέξης ο Τσίπρας, εγώ, ο Τάσος ο Κουράκης και ο Βασίλης ο Μουλόπουλος από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτάμε, τι έκανε η ελληνική πλευρά το 2003 για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη και γιατί την δέχτηκε αναντίρρητα.
Κυρίως όμως ρωτάμε τι κάνει σήμερα η ελληνική πλευρά για να αλλάξει ένα καθεστώς παράλογο που οδηγεί στα συσσωρευμένα προβλήματα ανθρωπιστικής φύσεως και ασφάλειας όλων των πολιτών στα γκέτο στο κέντρο της Αθήνας κι άλλων πόλεων.
H πολιτική θα έπρεπε να είναι η τέχνη του «προλαμβάνειν» και όχι του «θεραπεύειν». Μια κρίσιμη παράμετρος της κρίσης που περνάμε σήμερα σαν κοινωνία κα παράγει βία, συγκρούσεις, ρατσισμό, ξενοφοβία είναι κι αυτή, δηλαδή η έλλειψη μιας σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής.
Απαιτείται μια σοβαρή συζήτηση, που θα περιλαμβάνει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, χωρίς κραυγές και εύκολη δημαγωγία γύρω από το θέμα.
Το έστειλε το kepparou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε greeklish και τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων !