Τρίτη, Μαρτίου 19, 2019

Νέος τρόπος εισαγωγής σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών, 3 μήνες πριν τις Πανελλήνιες!!!

Σχετικά με τον νέο σύστημα εισαγωγής σε κάποια Τμήματα Μουσικών Σπουδών (ΠΑΜΑΚ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο κλπ), ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας με την Φ.253/ 23170 /Α5/στις 14 Φεβρουαρίου 2019!!!, 3 μήνες δηλαδή πριν τις εξετάσεις!!!, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη ύλη για τα νέα μαθήματα που θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι, ούτε εγχειρίδιο.
Τα νέα εξεταζόμενα μαθήματα είναι “Ιστορία της Μουσικής”, Μορφολογία και δεξιοτεχνία σε μουσικό όργανο επιλογής.
Οι γνωρίζοντες μουσικοί αναρωτιούνται:
Μα είναι δυνατόν;
Γνωρίζει κανείς τον όγκο αυτών των βιβλίων που θα δώσουν οι .........μαθητές σε 3 μήνες; Για μια απλή ανάγνωσή τους, απαιτούνται κάποιες βδομάδες!
Βάσει ποιας μελέτης έγιναν όλα αυτά;
Προφανώς θα γνωρίζετε και το μαρτύριο των υποψηφίων της Γ΄ Λυκείου και των Πανελληνίων, που καθόλη τη διάρκεια της Γ΄ Λυκείου, αλλά και ειδικά τους μήνες πριν τις εξετάσεις δεν έχουν λεπτό στη διάθεσή τους, μιας και η κάλυψη της ύλης, οι επαναλήψεις και τα τεστ δεν τους αφήνουν σε ησυχία λεπτό.
Πού θα βρουν, λοιπόν, τον χρόνο να διαβάσουν 3 εντελώς νέα αντικείμενα (Μορφολογία της Μουσικής, Ιστορία της Μουσικής και εξάσκηση στο μουσικό όργανο);
Με τον τρόπο αυτόν διαφυλάσσεται το αδιατάρακτο των εξετάσεων και η ηρεμία των μαθητών;
 
Σας παρακαλώ, λοιπόν, να επιληφθείτε του θέματος και να σταθείτε στο πλευρό των μαθητών που αδικούνται κατάφορα από την εν λόγω απόφαση του Υπουργού κ. Γιαβρόγλου και να κάνετε ό,τι μπορείτε για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που και το ίδιο το ΠΑΜΑΚ θεωρεί απαράδεκτο.
 
Με εκτίμηση
Διακίδης Μιχάλης
Γονέας υποψηφίου Πανελληνίων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών
 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :