Τετάρτη, Μαρτίου 20, 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ


Κυριακή 24 Μαρτίου | 11:00π.μ. 

Αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» | Δημαρχείο Νάξου


Θέμα: «Το Διαβητικό Πόδι – Η Μάστιγα του 21ου Αιώνα & ο Σακχαρώδης Διαβήτης»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ

1)      «Διαβητικό Πόδι : Η μάστιγα του 21ου αιώνα. Ποια  είναι η Κλινική «Διαβητικό Πόδι»
Ομιλητής: Δρ. Κούστας Σ. Γεώργιος, Md, PhD - Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και Ιδρυτής της Κλινικής «Διαβητικό Πόδι» - Ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

2)      «Σακχαρώδης Διαβήτης & οι επιπτώσεις του στην........
Όραση» 
Ομιλητής : Δρ. Σταύρακας Ιωάννης FRCS Χειρουργός Οφθαλμίατρος – Ειδικός για Υαλοειδές – Αμφιβληστροειδή.

3)      «Νεφρική ανεπάρκεια – Τεχνητό νεφρό. Πρώτη αιτία σήμερα ο Σακχαρώδης Διαβήτης»
Ομιλήτρια : Δρ. Κατσούρη Κυριακή - Διευθύντρια Νεφρολογικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

4)      «Διαβητική Νευροπάθεια  - Υπάρχει θεραπεία?»
Ομιλητής : Δρ. Κοσμίδης Μιχάλης - Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

5)      «Διαβητικό Έλκος – Λοιμώξεις - Είναι πράγματι η πιο συχνή αιτία Ακρωτηριασμού?»
Ομιλήτρια : Δρ. Στούπη Αθηνά - Διευθύντρια τμήματος Λοιμώξεων – Ταξιδιωτικής κλινικής ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Σύμβουλος Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου -  Τμήματος Λοιμώξεων.

6)      « Είναι η άσκηση ωφέλιμη για το Διαβητικό Πόδι?»
Ομιλητής :  Πετρούλιας Νικήτας - Αντιστράτηγος ΕΑ , Ειδικών Δυνάμεων
Υπεύθυνος Προγράμματος & Συντονισμού:  κος Γεώργιος Γαζεπίδης - Γενικός Διευθυντής «Αγγειοχειρουργικής Κλινικής»



Ο κος Κούστας Γεώργιος, Αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών εξειδικεύτηκε στα καλύτερα κέντρα του εξωτερικού και έφερε στην χώρα μας πρωτοπόρες τεχνικές. Είναι από τους πλέον γνωστούς Αγγειοχειρουργούς στον κόσμο.
Είναι ο πρώτος που τοποθέτησε φίλτρο στην κάτω κοίλη φλέβα μετά από σπουδές στην Γαλλία, για την πρόληψη της πνευμονικής εμβολής και σήμερα θεωρείτε ο Pioneer στην χώρα μας.
Εφάρμοσε για πρώτη φορά την τοπική θρομβόλυση με τον Καθ. Κ. Μπάλα και σήμερα θεωρείτε ο πιο ειδικός για τις οξείες αποφράξεις των αγγείων.
Εφάρμοσε για πρώτη φορά το bypass με φλέβα από τον ίδιο τον ασθενή (in situ bypass) μετά από μετεκπαίδευση στο Kassel της Γερμανίας στον Καθηγητή G. Gruss, τον πιο ειδικό πανευρωπαϊκά.
Έχει αναπτύξει την <Λεμφολογική Κλινική>, την πρώτη πανελλαδικά μετά από σπουδές στην μεγαλύτερη κλινική Λεμφοιδήματος στον κόσμο, στο Πανεπιστήμιο του Freiburg στην Γερμανία στον Καθηγητή M. Foldi.
Πρώτος στην Ελλάδα που έφερε και εφάρμοσε το <Ενδαγγειακό Laser>, για την θεραπεία των κιρσών και των λοιπών αγγειακών παθήσεων.
Είναι ο ιδρυτής των <Κλινικών Διαβητικό Πόδι>, οι πρώτες που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα και αποτελούν την <Σωτηρία των κάτω άκρων> για τους διαβητικούς στην Ελλάδα.
Είναι η πλέον οργανωμένη επιστημονική κλινική με τους 14 εξειδικευμένους επιστήμονες και απαρτίζουν την <Επιστημονική Ομάδα> και αγκαλιάζουν και μελετούν το <διαβητικό πόδι>.
Ο κος Κούστας μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Loyola στο Chicago, στον καλύτερο παγκόσμιο Καθηγητή Baker, στις παθήσεις των <καρωτίδων>.
Ολοκλήρωσε τις Πανεπιστημιακές του σπουδές στο M.G.H. , Γενικό Νοσοκομείο της Μασσαχουσέτης σε Πανεπιστήμιο του Harvard, που είχε την ευκαιρία να μελετήσει και να εκπαιδευθεί στο καλύτερο και το πλέον prestigious Πανεπιστήμιο του κόσμου.
Τα ανευρύσματα της θωρακικής και κοιλιακής αορτής ήταν τα αγαπημένα του εκπαιδεύσεις του. Υπήρξε σταθμός, εκπαίδευση, γνώσης και εμπειρίας στους καλύτερους του κόσμου. Dr. William Abbott, Dr. R. Cambria και Dr. Brewster , υπήρξαν οι καθηγητές στο Harvard και καθοδήγησαν τις σπουδές και την εξέλιξή του.
Σήμερα διευθύνει την πλέον οργανωμένη <Αγγειοχειρουργική Κλινική> στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με μια οργανωμένη, υψηλών standard επιστημονική ομάδα που αποτελεί κόσμημα λειτουργίας, μελέτης και θεραπείας των αγγειακών ασθενών.
Η ενδαγγειακή χειρουργική και οι αγγειοπλαστικές έχουν αντιμετωπιστεί στο 65-70% των περιπτώσεων χωρίς νυστέρι.
 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :