Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

Μια καταπληκτική θεατρική ομάδα από το Ηράκλειο της Κρήτης έρχεται στη Νάξο με τρεις ηθοποιούς που παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν κάνουν ξυλοπόδαρα και ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους, για να μας παρουσιάσει δύο θεατρικά έργα μέσα στο πνεύμα των εορτών.

1. Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, 11:30, στο Σπίτι του Αη Βασίλη (Λύκειο Νάξου)
"Ο Αϊ Βασίλης έχει πρόβλημα", διασκευή του παραμυθιού των Κριστίν Σνάιντερ και Ερβέ Πινέλ, από την Ειρήνη Κουτσάκη.

Την παραμονή της περιοδείας του ο Αϊ Βασίλης παίρνει το γράμμα του Ζανζάν και πέφτει σε μεγάλη στεναχώρια. Ποιος είναι ο Ζεσμπόντ, που το αγοράκι ζήτησε τη στολή του; Ευτυχώς η Νεράιδα των Πάγων θα δώσει την απάντηση...
Με τους: Ειρήνη Κουτσάκη, ΑντώνηΔιαμαντή και Μυρτώ Παπαδοπούλου

2.Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, 18:30, Δημοτικό Σχολείο Σαγκρίου
"H Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" του Κάρολου Ντίκενς
Θεατρική Διασκευή και Σκηνοθεσία: Αντώνη Διαμαντή
Παίζουν: Αντώνης Διαμαντής, Ειρήνη Κουτσάκη και......
Μυρτώ Παπαδοπούλου
Λιγα λόγια για το έργο:
Μια κρύα νύχτα, ξημερώνοντας Χριστούγεννα, διαλέγει ο Ντίκενς για να ξετυλίξει το κουβάρι της Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας του, και σκιαγραφεί με τρόπο ανεπανάληπτο μια από τις κλασικές φιγούρες τις παγκόσμιας λογοτεχνίας, τον Εμπενίζερ Σκρούτζ.
Ο κύριος Σκρουτζ είναι ένας φιλάργυρος και μονόχνοτος άνθρωπος. Δεν μπορεί να υποφέρει τις χριστουγεννιάτικες γιορτές και τους ανθρώπους που γιορτάζουν και χαίρονται. Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, τα δώρα και οι ευχές δεν τον αγγίζουν. Τούτη τη χρονιά όμως, την παραμονή των Χριστουγέννων, θα δεχτεί μια απροσδόκητη επίσκεψη που θα του αλλάξει τη ζωή.Θα τον επισκεφτούν 3 πνεύματα που θα το κάνουν να αγαπήσει τα Χριστούγεννα. Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία πρωτοκυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1843 και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Από τότε και μέχρι τις μέρες μας διαβάστηκε και αγαπήθηκε όσο ελάχιστα κλασικά κείμενα. Το μήνυμά της, διαχρονικό και επίκαιρο.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :