Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2018

Βάζει πλώρη για τις εθνικές εκλογές ο δήμαρχος Νάξου. Στόχος του μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πλώρη για τις βουλευτικές εκλογές βάζει ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, ο οποίος φρόντισε εγκαίρως να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την τοπική αυτοδιοίκηση μετά από αρκετά χρόνια θητείας.


Είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι ο κ. Μαργαρίτης προσανατολίζεται να διεκδικήσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κυκλάδων ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Μάλιστα, δε φαίνεται να κρύβει τις προθέσεις του, αφού σε σχετικό ερώτημα που του υποβλήθηκε η απάντηση ήταν η εξής: «Δεν κρύβω ότι έχω προτάσεις για υποψηφιότητα μου στις Κυκλάδες με τη ΝΔ. Οι προτάσεις υπάρχουν όπως παράλληλα υπάρχουν και κάποιοι αρνητικοί παράγοντες, οπότε όλα θα.... μπουν για συζήτηση πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση».
Το κατά πόσον είναι εφικτή η συμμετοχή του κ. Μαργαρίτη στο ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων, με δεδομένο ότι στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις (από το 2007 και μετά) ο μοναδικός υποψήφιος από τη Νάξο είναι ο εν ενεργεία βουλευτής και πρώην υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, αυτό σίγουρα είναι ένα δύσκολο ερώτημα.
Ωστόσο, αν ανατρέξουμε ακόμη μακρύτερα στο παρελθόν, διαπιστώνουμε ότι υπήρξε εκλογική αναμέτρηση με δύο υποψήφιους από τη Νάξο στο ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων. Ήταν το 2004, όταν στις εθνικές εκλογές έθεσαν υποψηφιότητα οι Γιάννης Χωματάς και Γιάννης Βρούτσης.
Για την ώρα, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε, είναι ότι ο κ. Μαργαρίτης περιλαμβάνεται – με τον πλέον επίσημο τρόπο- στη μακροσκελή λίστα των μνηστήρων που διεκδικούν θέση υποψήφιου βουλευτή στις Κυκλάδες. Κι ότι εφόσον οι εθνικές εκλογές διεξαχθούν πριν το τέλος της δημοτικής θητείας, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου για να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές. 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :