Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018

"Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ"

Γράφει ο ΓιώργοςΒακόνδιος
Μετά την εμφάνιση Τσίπρα τη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2014, όπου εξήγγειλε το περιβόητο και αλήστου μνήμης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» αποφάσισα ότι δεν έχει νόημα να παρακολουθώ το συγκεκριμένο γεγονός.

Είναι χαμένος χρόνος να παρακολουθείς κάποιον απελπισμένο να κρατηθεί στην εξουσία, που γνωρίζει ότι είναι σίγουρα καταδικασμένος στη συνείδηση του Ελληνικού λαού.

Τα ψέματα έχουν όρια και σίγουρα δεν έχουν μακροημέρευση.

Αντ’ αυτού προτίμησα να επισκεφθώ τη Σύρο, τη Σέριφο και τη Σίφνο και να μην χάσω τον χρόνο μου μπροστά σε.... ένα τηλεοπτικό δέκτη.

Σήμερα όμως, κάνοντας μία ανασκόπηση των εφημερίδων και παρακάμπτοντας την ψευδή παροχολογία του απελπισμένου πρωθυπουργού, επικεντρώθηκα σε δύο γεγονότα του Σαββατοκύριακου στη ΔΕΘ.

 

1ον. Για να επισκεφθεί τη συμπρωτεύουσα ο πρωθυπουργός χρειάζεται συνοδεία των ειδικών δυνάμεων του στρατού, χιλιάδες αστυνομικούς, επιχειρήσεις καταστολής, ασθενοφόρα, πράκτορες του FBI (δηλαδή των ΗΠΑ που υπήρξαν κατά Τσίπρα φονιάδες των λαών) και ερημοποίηση της πόλης.

 

Τόσο μεγάλη είναι η δημοφιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας.

 

2ον. Κατεγράφη το νέο αφήγημα για τις συντάξεις. Με απλά λόγια ο νόμος Κατρούγκαλου έχει ήδη περικόψει τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων και η κυβέρνηση έχει δύο φορές ψηφίσει και υπογράψει την περικοπή των παλαιών συντάξεων από 1.1.2019.

Εν όψει εκλογών όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να εξαπατήσει ακόμη μία φορά τους Έλληνες. Προσπαθεί να μεταθέσει την περικοπή των συντάξεων για έξι μήνες, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει ότι η περικοπή έγινε από τον Μητσοτάκη και όχι τον ίδιο που την συμφώνησε, την ψήφισε και την υπέγραψε.

 

Ως εδώ είναι κατανοητό ότι επιδιώκεται μία ακόμη πολιτική απάτη.

 

Όμως με εξέπληξε το επιχείρημα που προτίθεται ο πρωθυπουργός να υποβάλλει στους θεσμούς, που παλαιότερα λεγόταν τρόικα.

 

Οι παλιοί συνταξιούχοι σύντομα θα πεθάνουν άρα δεν χρειάζεται η περικοπή των συντάξεων, διότι σύντομα θα έλθει η ολοσχερής κατάργηση λόγω θανάτου.

 

Αδιευκρίνιστο έμεινε εάν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει την υποβοήθηση της επίσπευσης του θανάτου των συνταξιούχων.

 

Πιθανόν να αρκεστούν μόνο σε ειδικές τελετές παράκλησης προς τον Άγιο Πέτρο, ώστε να καλέσει το συντομότερο κοντά του τους παλαιούς συνταξιούχους.

 

Αυτό είναι καλό για τους νέους συνταξιούχους, διότι δεν θα υπάρξουν ανάλογες παρακλήσεις προς τον Άγιο Πέτρογι’ αυτούς.

 

Συμπερασματικά, η ελπίδα θανάτου των συνταξιούχων, είναι πιθανόν να δώσει μικρή ανάσα ζωής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

Ελπίζω η συγκεκριμένη προσέγγιση να μην χρησιμοποιηθεί και για άλλους δημοσιονομικούς στόχους.

 

Παραδειγματικά σκέφτομαι ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να παρακαλεί τον θάνατο των υπόχρεων σε χαμηλό ΕΝΦΙΑ και την μακροημέρευση αυτών που πληρώνουν υψηλότερο ΕΝΦΙΑ.

 

Κάτι ανάλογο ενδεχομένως να ήθελα να ισχύσει και με τους δανειολήπτες.

 

Να πεθάνουν αυτοί που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους και να ζουν οι συνεπείς δανειολήπτες.

 

Έτσι η κυβέρνηση θα αποφύγει πολλούς πλειστηριασμούς που προκαλούν κακή δημοσιότητα και οδηγούν σε μαύρισμα στις εκλογές.

 

Ευτυχώς ήταν η τελευταία εμφάνιση Τσίπρα στη ΔΕΘ.

 

Ζωή σε όλους μας!

 

ΓιώργοςΒακόνδιος

Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :