Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2018, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21.00 θα προβληθείη ταινία ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ (1947)σεσκηνοθεσία του Ντάντλεϊ Νίκολς. Πρωταγωνιστούν οι......... ηθοποιοί: Ρόσαλιντ Ράσελ, Μάικλ Ρεντγκρέιβ, Κατίνα Παξινού, Κερκ Ντάγκλας, Ρέιμοντ Μάσεϊ.              

                                               

                                                ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Με τη λήξη του Αμερικανικού εμφυλίου επιστρέφει σπίτι του ο ΈζραΜάνον, μαζί με το γιο του Όριν. Η κόρη του Λαβίνια ανακαλύπτει ότι η μητέρα της Κριστίν διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις με τον πλοίαρχο Μπραντ, τον οποίο έχει η ίδια ερωτευθεί. Η Λαβίνια έχει παθολογική αδυναμία στον πατέρα της και ο Όριν στη μητέρα του αλλά και η μητέρα του έχει παθολογική αγάπη στον γιο της Όριν. H προβληματική της συμβίωση με την κόρη της Λαβίνια, και η παρεμβολή ενός τρίτου προσώπου στη ζωή τους διευρύνουν τον κύκλο μίσους, εκδίκησης και καταστροφικού έρωτα, που ήδη εμποτίζει το παρελθόν της οικογένειας και θα ολοκληρωθεί μόνο με την τιμωρία όσων εμπλέκονται σε αυτόν.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ευγένιου Ο’ Νιλ, ο οποίος δεν προσπαθεί καθόλου να καλύψει τις άμεσες επιρροές του από την Ορέστειατου Αισχύλου.

 

 

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :