Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2018

Αλλαγές στις αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.)

Αλλαγές θα ισχύσουν από 1/11/2018 στις αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.), σύμφωνα με την νέα Κ.Υ.Α.  «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΦΕΚ Β 2281).
Καταρχήν, η διάρκεια ενίσχυσης θα έχει ισχύ για 6 μήνες. Το ποσό δεν μπορεί να τροποποιηθεί για το διάστημα αυτό. Μετά την πάροδο των 6 μηνών ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει νέα αίτηση. Τροποποίηση στην αίτηση γίνεται αποκλειστικά για την διόρθωση στοιχείων επικοινωνίας, της διεύθυνσης κατοικίας, του αριθμού παροχής ρεύματος, του.... αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή των πεδίων διασύνδεσης με τις λοιπές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.
Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ.2, οι δικαιούχοι ενήλικες έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική φοίτηση υποχρεούνται, κατόπιν σχετικής ειδοποίησης, είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτήριου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε: (α) σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή στα παραρτήματα αυτών είτε (β) σε εσπερινά γυμνάσια. Για σχετικές πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) και για κατάθεση αίτησης μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έναντι Εργατικών Κατοικιών-  Περιφερειακός δρόμος Χώρας- Εγγαρών, τηλ. 2285024844, e-mail: kk@naxos.gov.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :