Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2018

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου εύχεται σε όλους Καλή Σχολική Χρονιά

 Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πάρου εύχεται σε μαθητές και γονείς καλή αρχή στην νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει αύριο ενώ ταυτόχρονα μέσα από τις ανακοινώσεις της δίνει συμβουλές για προσεκτική οδήγηση κοντά στα σχολεία ενώ  φέρνει ξανά στην επικαιρότητα  το πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών. Ένα πρόβλημα που  αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες των νησιών μας εδώ και αρκετά χρόνια λόγω της αύξησης των επισκεπτών  και της επιμήκυνσης της ... τουριστικής  περιόδου

Θέμα: «Στέγαση Εκπαιδευτικών»


Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, καλεί τον Δήμο Πάρου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όλους τους Φορείς και τους Συλλόγους, καθώς και τους Πολίτες, αλλά και την Εκκλησία, να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για να βρεθούν άμεσες λύσεις για τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

Η αδυναμία εύρεσης στέγης, που παρουσιάζεται και διογκώνεται κάθε χρόνο στα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση λόγω της εκτίναξης της αξίας των ακινήτων και των ενοικίων, θα οδηγήσει σε ελλείψεις εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του νησιού μας.

Εάν θέλουμε να έχουμε επανδρωμένες σχολικές μονάδες  δίνοντας στα παιδιά  μας ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση, θα πρέπει όλοι μαζί -συμβάλλοντας με κάθε τρόπο- να εξασφαλίσουμε τη στέγη του εκπαιδευτικού καθώς και τη διαβίωσή του στο νησί μας. 

Ας κατανοήσει η κοινωνία την αξία του εκπαιδευτικού! 
 
 

                                 Προς : Οδηγούς παντός τροχοφόρου

 

ΘΕΜΑ : «Συμβουλές για τους οδηγούς»

·      Ως οδηγοί να σέβεστε όλους τους χρήστες του δρόμου.   

·      Αποφύγετε να κλείνετε τις διαβάσεις πεζών, τις εισόδους σε κτήρια και σχολεία και μην παρκάρετε πάνω στα πεζοδρόμια για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών καθώς και στις ράμπες διάβασης ΑμεΑ.                         

·      Όταν διέρχεστε έξω από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία, παιδικές χαρές και πάρκα όπου κυκλοφορούν, συχνάζουν και παίζουν μαθητές και μικρά παιδιά, να οδηγείτε με αυξημένη προσοχή και μικρότερη ταχύτητα, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις ατυχήματος.

·      Να αντιμετωπίζετε με ψυχραιμία και ευγένεια τις προκλήσεις στο δρόμο. Είναι αρετές που θέλουμε όλοι να έχουν τα παιδιά μας. Έρευνες μάς δείχνουν ότι η οδική συμπεριφορά των γονιών, έχει ισχυρή επίδραση στη μετέπειτα οδική συμπεριφορά των παιδιών.

·      Η συμπεριφορά σας αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά σας, γιατί βλέπουν, ακούν και μιμούνται. Συμπεριφερθείτε με ευγένεια και υπομονή είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί για να κάνουν και τα παιδιά σας το ίδιο.

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου εύχεται σε όλους

Καλή Σχολική Χρονιά με Ασφάλεια, Υγεία και Πρόοδο!
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :