Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018

Νέο ρεκόρ Γκίνες τηγανισμένης πατάτας από την ΕΑΣ Νάξου!!!!

Οι παραγωγοί πατάτας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου… τα κατάφεραν! Σε λιγότερο από 8 ώρες κατέρριψαν το, δικό τους, ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη μερίδα με τηγανιτές πατάτες, συνολικού βάρους 625 κιλών!

Για να επιτευχθεί το ρεκόρ χρειάστηκαν 2,5 τόνοι ακαθάριστες πατάτες Νάξου, οι οποίοι έγιναν 1.800 κιλά καθαρισμένες πατάτες και, τελικά, 625 κιλά τηγανητές πατάτες Νάξου. Η γιγαντιαία αυτή μερίδα σερβιρίστηκε στους επισκέπτες του 9ου Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου.

Προκειμένου να καταρριφθεί το.... ρεκόρ χρειάστηκαν, ακόμη, 800 κιλά ελαιολάδου Νάξου και 24 καζάνια.

Οι κάτοικοι του νησιού ξεκίνησαν το καθάρισμα από τη Δευτέρα το πρωί και το ολοκλήρωσαν το απόγευμα ανήμερα του 9ου Φεστιβάλ Πατάτας. Οι πατάτες, αφού τηγανίζονταν, συγκεντρώνονταν σε ένα ειδικό σκεύος βάρους 235 κιλών. Το τελικό αποτέλεσμα του ζυγίσματος ήταν 860 κιλά, από τα οποία αφαιρέθηκε το βάρος του ειδικού πιάτουώστε να προκύψει το βάρος της μερίδας, δηλαδή 625 κιλά. Το νέο ρεκόρ Γκίνες ήταν πια γεγονός, αφού το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε σημειωθεί επίσης στη Νάξο πέρυσι,ήταν 554 κιλά.

Ειδικοί σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων αλλά και ζυγίσεων και μετρήσεων πιστοποίησαν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ρεκόρ Γκίνες. Πλέον, όλα τα απαραίτητα στοιχεία θα αποσταλούν στους αρμόδιους, ώστε να πιστοποιηθεί και να κατακυρωθεί το ρεκόρ.

Μετά το τέλος της προσπάθειας για το ρεκόρ ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ανανέωσε το ραντεβού για το 10ο Φεστιβάλ Νάξου, που πλέον έχει γίνει θεσμός στο νησί.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :