Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2018

«Τα Καπετανέικα» ξεκίνησαν! Μια σαγηνευτική θαλασσογραφία τα ξύλινα σκαριά στο λιμάνι της Νάουσας Πάρου! (Βίντεο + Φώτο)

          

 Μια Νάουσα καιρού αλλοτινού, φτιαγμένη από τη στόφα της πλούσιας ναυτικής ιστορία της θύμιζε το υπέροχο λιμάνι της το πρωί της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των τριήμερων εκδηλώσεων των «Καπετανέικων», της πιο σημαντικής γιορτής της ναυτοσύνης στο νησί της Πάρου!
Ξύλινα παραδοσιακά σκαριά όλων των τύπων, χρωμάτων και μορφών, κατέπλευσαν στη Μαρίνα της και αγκυροβόλησαν πλάι – πλάι δημιουργώντας ένα μοναδικό ναυτικό υπερθέαμα γεμάτο εντυπωσιακές εικόνες και νοσταλγικούς συνειρμούς!
Σαν θαλασσογραφία φτιαγμένη από το.... χρωστήρα ταλαντούχου ζωγράφου έμοιαζαν τα πανέμορφα πλεούμενα που ενέπνευσαν ως εικόνα τη μαγεία της επαφής με τον κόσμο της θαλασσινής ζωής αλλά και τους ανθρώπους που αφιέρωσαν το βίο τους σε αυτήν.

Το θέαμα προϊδέασε ασφαλώς για το μαγευτικό τριήμερο (14 – 16 Σεπτεμβρίου) που θα ζήσει η Νάουσα με αφορμή «Τα Καπετανέικα», την εκδήλωση γνωριμίας με την παραδοσιακή ναυτοσύνη και το παρόν της θαλασσινής περιπέτειας για τους λάτρεις του ναυτικού πολιτισμού του Αιγαίου. Το κάλεσμα αρμενίσματος σε ανοιχτούς ορίζοντες, θα πραγματοποιηθεί συμβολικά, το πρωί του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου με την διεξαγωγή ενός συναρπαστικού αγώνα επίδειξης και άμιλλας των ξύλινων σκαφών που θα μας παρασύρει όλους στη μαγεία του!
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :