Δευτέρα, Αυγούστου 06, 2018

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ- Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2018, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.
Την Τετάρτη 8Αυγούστου 2018 και ώρα 21.00, θα προβληθείη ταινία Ο ΠΑΡΘΕΝΟΣ (1966)σεσκηνοθεσία του Δημήτρη Δαδήρα,βασισμένη στο θεατρικό έργο «Ο Δύσκολος» του Μένανδρου. Η διασκευή είναι του Νίκου Σφυρόερα και η ταινία έχει γυριστεί στην Απείρανθο. Πρωταγωνιστούν: ΓκιζέλαΝτάλι, Άλκης Γιαννακάς, Σαπφώ Νοταρά, Άγγελος Αντωνόπουλος, Νίκος Φέρμας και .....πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

                                   

                                                            ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Η Μαριάννα και ο Μιχαλιός είναι ερωτευμένοι.Δεν μπορούν όμως να χαρούν την αγάπη τους,γιατί η μητέρα του Μιχαλιού έχει άλλη γνώμη.  Η Μαριάννα, για να κερδίσει τον Μιχαλιό, καταφεύγει σε μια μάγισσα. Το ίδιο κάνει και η μητέρα του για να τον κρατήσει κοντά της. Η Μαριάννα ένα βράδυ κλέβει τον μεθυσμένο Μιχαλιό και  θα επέμβει στο τέλος ο πρόεδρος του χωριού για να λυθεί το θέμα. Τελικά, ο Μιχαλιός ομολογεί την αγάπη του και η μητέρα του αναγκάζεται να δεχτεί το γάμο του με τη Μαριάννα.

 

Την ταινία προλογίζει η ιστορικός και θεατρολόγος Κατερίνα Χάλκου.

 

 

 

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

 

 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :