Τετάρτη, Αυγούστου 15, 2018

Δέος και συγκίνηση στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο (Βίντεο)

 Πλήθος πιστών, από όλες τις γωνιές της Πάρου, παριανοί αλλά και επισκέπτες του νησιού, βίωσαν μια μοναδική κατανυκτική βραδιά στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Με ευλάβεια, ιερό σεβασμό και τη δέουσα λατρευτική μεγαλοπρέπεια εψάλη το απόγευμα της Τρίτης 14 Αυγούστου ο Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας σε κλίμα συγκίνησης και απόλυτης ευσέβειας.
Στιγμές δέους και μυσταγωγικής κορύφωσης του..... θρησκευτικού συναισθήματος κατέκλυσαν την ατμόσφαιρα όταν η ακολουθία του Εσπερινού εψάλη από το Βυζαντινό χορό των πτυχιούχων και μαθητών της σχολής βυζαντινής μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής,



Ρίγη συγκίνησης για την Υπεράγια Μητέρα, στην μεγαλύτερη Θεομητορική γιορτή της Χριστιανοσύνης και της Πάρου, ένιωσαν οι πολυπληθείς πιστοί κατά την ακολουθία της Λιτής και της Περιφοράς του Επιταφίου της Παναγίας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Ακολούθησε αργά το βράδυ η Ιερά Αγρυπνία με το ναό να παραμένει κατάμεστος από πιστούς να τιμούν την Πάνσπετη Μητέρα όλων μας σε ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα του Αιγαίου και της Ελλάδας που εδώ και 15 αιώνες υμνεί και δοξάζει τη Χάρη Της. Και που κάθε Δεκαπενταύγουστο, γιορτάζει με λαμπρότητα την Παναγία του, την Εκατονταπυλιανή, η οποία αποτελεί τον αρχαιότερο σωζόμενο ορθόδοξο ναό αφιερωμένο στην Θεοτόκο στον κόσμο.
Πηγή
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :