Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Επισκεψιμότητα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Διασορίτη και Ταξιάρχη στα Μονοίτσια κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, δύο ναοί εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι και φέτος το καλοκαίρι ανοιχτοί για το κοινό. Συγκεκριμένα:
• ο Βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου Διασορίτη στο Χαλκί
• ο Βυζαντινός ναός του Ταξιάρχη στα Μονοίτσια
(Πληροφορίες για τους ναούς  στην ιστοσελίδα μας: www.tragaia.gr )
Και οι δύο ναοί είναι ανοιχτοί για το κοινό καθημερινά κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο από τις 11:00 μέχρι τις 14:30.
 Υπεύθυνοι για τη φύλαξη  του ναού αυτές τις ώρες  είναι ....
ομάδες εθελοντών του συλλόγου μας όπως και τα προηγούμενα καλοκαίρια, σε συνδυασμό και με εθελοντές φοιτητές της αρχαιολογίας που εγκρίθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και των οποίων τη φιλοξενία και όλα τα έξοδα μετακίνησης και σίτισης έχει αναλάβει ο σύλλογός μας, χάρη στις δωρεές των επισκεπτών των περασμένων ετών. Θυμίζουμε ότι οι δύο ναοί συνδέονται με μονοπάτι που και φέτος καθαρίστηκε από το σύλλογό μας ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να μετακινείται πεζός με ασφάλεια από τον ένα ναό στον άλλο σε μόλις 6 λεπτά.
Ευχαριστούμε την ΕΦΑ Κυκλάδων και την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο σύλλογό μας και για την αρμονική συνεργασία. Πάνω από όλα όμως εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές οι οποίοι συνεχίζουν και φέτος με προθυμία να προσφέρουν από τον ελεύθερο χρόνο τους για αυτό το εγχείρημα το οποίο πιστεύουμε πως θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν δύο πολύ αξιόλογα μνημεία του τόπου μας. Συνεχίζουμε να προσδοκούμε για το μέλλον την πρόσληψη μόνιμου εξιδικευμένου προσωπικού ώστε να είναι ανοιχτοί οι ναοί περισσότερες ώρες και για όλη την καλοκαιρινή σεζόν.

Το Δ.Σ. του
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΑΓΑΙΑΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :