Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Με επιτυχία παραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της δεύτερης έκθεσης Ναξίων καλλιτεχνών

Τα εγκαίνια της δεύτερης έκθεσης Ναξίων καλλιτεχνών, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.),  πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τη Δευτέρα 2/7/18 στον Πολιτιστικό χώρο «ΚΑΜΙΝΙ», του Δήμου Γαλατσίου. Στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες ζωγράφοι, αγιογράφοι και γλύπτες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, από τον Δήμο Γαλατσίου, ο Αντιδήμαρχος, συμπατριώτης μας, κ. Μάνος Ελευθερίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Οικονόμου, Έλενα Ζέρβα, Μαγγανάρης Νίκος. Επιπροσθέτως, προσήλθαν, από τους Ναξιακούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, Πρόεδροι και μέλη των ....Δ.Σ., μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας,  Νάξιοι επιστήμονες, εκπρόσωποι τύπου, και πλήθος επισκεπτών. Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους, καθώς, η Ομοσπονδία διοργανώνει -και εφέτος- καλλιτεχνική έκθεση, προβάλλοντας πτυχές της ναξιώτικης δημιουργίας.

 

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ., κ. Ανδρέας Παπαϊωάννου, χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους. Ευχαρίστησε, ιδιαίτερα, τους εκπροσώπους του Δήμου Γαλατσίου, την υπεύθυνη του πολιτιστικού κέντρου, κα Μαριάνθη Κοράκη και την κα Χριστοδούλου για την άψογη συνεργασία που είχαν, για την οργάνωση της έκθεσης.

 

 Στη συνέχεια, απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μανώλης Καλαϊτζής, ο οποίος ευχαρίστησε, για τη συνεργασία με την Ο.ΝΑ.Σ., τον Δήμαρχο Γαλατσίου, κ. Γεώργιο Μαρκόπουλο και τον Αντιδήμαρχο, κ. Μάνο Ελευθερίου, καθώς και τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος έχει αναλάβει να συντονίσει το οργανωτικό κομμάτι της έκθεσης. Ο κ. Καλαϊτζής, στο χαιρετισμό του, εστίασε στη φιλοδοξία της  Ο.ΝΑ.Σ. να προβάλλει το έργο Ναξίων ζωγράφων, αγιογράφων και γλυπτών, επαγγελματιών και ερασιτεχνών. Απώτερος στόχος είναι να αναδειχθεί η υψηλή ποιότητα των δημιουργημάτων και το κοινό να έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους καλλιτέχνες. Ο κ. Καλαϊτζής επισήμανε ότι στη φετινή έκθεση έχει αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων και το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

 

Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στον κ. Ελευθερίου. Ο Αντιδήμαρχος χαιρέτησε την εκδήλωση κάνοντας αναφορά στον Ήφαιστο, συνδέοντας τις καλλιτεχνικές δεξιότητες και ικανότητες των Ναξίων δημιουργών με το μυθικό θεό, ο οποίος, βάσει έγκυρων μυθολογικών λεξικών, διδάχθηκε την τέχνη του από τον Κηδαλίωνα, που ζούσε στη Νάξο (χαλκοσιδηρουργός). Επιπροσθέτως, ο κ. Ελευθερίου συνέδεσε τοπωνύμια, όπως, Χαλί, Κεραμί, με τις τέχνες του χαλκουργού και του κεραμοποιού.

Στην έκθεση συμμετέχουν είκοσι καλλιτέχνες, οι: Δέτση Καλλιόπη, Δρυμαλίτου- Παγωνίδου Αναστασία, Ήμελλου Μαριάνθη, Καρούση Μαρίνα, Κοτζαλά Μαρία, Κωνσταντινίδης Δημήτρης, Μαγγιώρου Μαρίνα, Μαστοροπούλου- Ναυπλιώτη Αγγελική, Νικολάκης Θοδωρής, Ουζούνογλου Κωνσταντίνα, Παπαδημητρίου Μαρία,  Παπαϊωάννου Μαριάντα,  Παπαϊωάννου Σόφη,  Πρίντεζη Μαγδαληνή,  Προμπονά  Δέσποινα,  Ρουφάνη Μαρία,  Σκοπού –Ρουφάνη Δέσποινα, Σοφικίτης Μιχάλης,  Φάρκωνας Νίκος,  Φραγκουλοπούλου Ριγιάννα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί  το κοινό που επισκέπτεται την έκθεση και  τον Δήμαρχο Γαλατσίου και το Δημοτικό Συμβούλιο, για τη δωρεάν παραχώρηση του εξαιρετικού πολιτιστικού χώρου. Επιπροσθέτως, ευχαριστεί την κα Μαριάντα Παπαϊωάννου, η οποία φιλοτέχνησε την πρόσκληση και αφίσα της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερα, το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τους δημιουργούς που εκθέτουν τα έργα τους, καθώς, είναι αυτοί που συμβάλλουν, σημαντικά,  στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης. Η Ο.ΝΑ.Σ. προτίθεται να τιμήσει τους καλλιτέχνες με απονομή αναμνηστικού διπλώματος, για τη συμμετοχή τους στην έκθεση.

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

     Ο Πρόεδρος                                                                                  Η Γ. Γραμματέας                            Αποτέλεσμα εικόνας για ονασ

    Μανώλης Καλαϊτζής                                                                            Ευανθία Ζιούλη

 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :