Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018

«Ας ερχόσουν για λίγο..»

Φοξ τροτ και τσάρλεστον ακούγονται από τα καλύτερα σαλόνια. Κυρίες περνούν επιδεικνύοντας τα καπέλα τους, ενώ τα καλοκαίρια οι πλαζ φιλοξενούν τα πρώτα «μπεν-μιξτ», τα προκλητικά μικτά μπάνια. Από την Μάντρα του Αττίκ ακούγονται νοσταλγικές μελωδίες, ο Ελύτης συζητά με τον Εμπειρικό στις γωνιές της πόλης, ενώ στην Αθήνα καταφθάνουν οι ευρωπαϊκές μόδες της φυσιολατρίας, της Κοκό Σανέλ και των καζίνο. Όπως θα καταλάβατε μεταφερθήκαμε αρκετές δεκαετίες πίσω, στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου.

 

Δεν είναι λίγες οι μουσικές παραστάσεις που μάς γυρίζουν στο παρελθόν, το τελευταίο διάστημα. Μεσοπόλεμος αλλά και οι πρώτες δεκαετίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν την τιμητική τους.                    .
Και η αλήθεια είναι ότι σε μια εποχή που τίποτα δεν έχει να πει, εκτός από στενοχώρια, η προσωπικότητα του Αττίκ, το σπιρτόζο πνεύμα του Σακελάριου, οι ρομάντζες του Σουγιούλ, οι ρυθμοί του Μουζάκη, βρίσκουν κοινό που....

αναζητά ουσία στην ψυχαγωγία του…


Τα τραγούδια αυτά έχοντας ένα διαχρονικό ερωτισμό και ευαισθησία αλλά πάνω από όλα υπέροχη μουσική και λυρικό στίχο, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μια εποχή που ο κόσμος δεν έχει την άνεση να βγαίνει έξω και να ξοδεύει, είναι φειδωλός και επιλεκτικός στη διασκέδαση του. Συγχρόνως η ευαισθησία του και το θυμικό του, βρίσκουν διέξοδο στον ρομαντισμό μιας παλιότερης και σίγουρα πιο ρομαντικής εποχής.

 

Την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ακαδήμων στο Χαλκί, ο Κώστας Βασιλιάγκος (φωνή), ο Ανδρέας Στεργίου (κιθάρα) και ο Κώστας Βλαχόπουλος (φυσαρμόνικα), θα μας αποκαλύψουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από τα γνωστά τραγούδια των δεκαετιών 20’-50’, έτσι ώστε να τα ανακαλύψουμε και να γοητευτούμε από τη μαγεία τους.

 

Κοιτάζοντας προς τα πίσω εξάλλου, κανείς δεν μπορεί να χάσει... μόνο να γεμίσει από ομορφιά μπορεί...

 

 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας

 

Γενική είσοδος: 6 ευρώ

 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :