Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2018, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

 

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 και ώρα 21.00, θα προβληθείη ταινία ΦΑΙΔΡΑ (1962)σεσκηνοθεσία του Ζιλ Ντασέν, βασισμένη στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος». Το σενάριο έγραψε η Μαργαρίτα Λυμπεράκη, τη μουσική ο Μίκης Θεοδωράκης και τους.... στίχους των τραγουδιών ο Νίκος Γκάτσος.

Πρωταγωνιστούν Μελίνα Μερκούρη, Άντονι Πέρκινς, ΡαφΒαλόνε, Ζωρζ Σαρρή  και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

                                   

                                                ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Η Φαίδρα, δεύτερη σύζυγος τουεφοπλιστή Θάνου Κυρίλη, δημιουργεί σχέση με το γιο του συζύγου της από τον πρώτο του γάμο, τον Αλέξη. Η γνωριμία τους γίνεται σε μια ιστορική σκηνή στο Βρετανικό Μουσείο, στην αίθουσα των μαρμάρων του Παρθενώνα. Όταν ο Αλέξης επισκέπτεται την Ύδρα, όπου μένει η Φαίδρα, ερωτεύονται και το σκηνικό του νησιού μετατρέπεται σε σύγχρονη τραγωδία με τραγικό φινάλε για όλους.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, Α΄ γυναικείου ρόλου και ενδυματολογίας (Θεώνη Βαχλιώτη).

 

 

 

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

 

 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :