Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018

6ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου 26, 27, 28 Ιουλίου 2016

Τα φεστιβάλ μας διανοίγουν τους ορίζοντες, μας κάνουν εξωστρεφείς, μας  βγάζουν από τον προσωπικό και μας πάνε στο συλλογικό χρόνο. Ταυτόχρονα μας ταξιδεύουν σε άλλους τόπους, καθιστώντας μας κοινωνούς άλλων πολιτισμών.
Η Τήνος από το 2010 έχει το προνόμιο να είναι το νησί ενός σημαντικού διεθνούς λογοτεχνικού φεστιβάλ κύρους, μοναδικού στην Ελλάδα, με 120 συγγραφείς παγκόσμιας αναγνώρισης, από όλες τις ηπείρους, να έχουν περάσει τον κάβο του. Εφέτος, το τριήμερο 26 με 28 Ιουλίου, 18 πεζογράφοι και ποιητές από οκτώ χώρες θα μας ξεναγήσουν στον κόσμο της γραφής τους. Στα κείμενά τους, που θα ακούσουμε στη γλώσσα τους, δεν θα...
διαβάσουμε μόνο τους ίδιους τους συγγραφείς αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί η λογοτεχνία δημιουργεί πιθανότητες που οδηγούν στην αναζήτηση της ανθρώπινης ψυχής. Ταυτόχρονα η Τήνος, με το Διεθνές Λογοτεχνικό της Φεστιβάλ, θέλει να μας θυμίσει ότι υπάρχει ένας κόσμος, μια Ελλάδα, που μέσω της λογοτεχνίας αντιστέκεται και που μας λέει πως τίποτε δεν είναι πιο σπουδαίο από την ανάκτηση της συλλογικής αξιοπρέπειας.
Οι συγγραφείς είναι από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Μεξικό, τη Φινλανδία, την Βουλγαρία, την Αλβανία, τις ΗΠΑ και την Δανία. Στις 26 Ιουλίου θα διαβάσουν το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στις 27 στον Τριπόταμο και στις 28 στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο.
Το φεστιβάλ οργανώνει η Κοινωνία των (δε)κάτων με συνδιοργανωτές τον Δήμο Τήνου, το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών εισιτηρίων η Fast Ferries.


Κοινωνία των (δε)κάτων  |  Ηρακλείτου 6, Αθήνα 106 73  |  Τ 210.3623.792
www.dekata.gr                                                                             E info@dekata.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :