Δευτέρα, Απριλίου 23, 2018

Ενημέρωση σχετικά με το βιβλίο καπνίσματος στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης


Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» ενημερώνει τα μέλη του ιδιοκτήτες καταστημάτων Εστίασης σχετικά με την τήρηση του βιβλίου αναφοράς καπνίσματος. Όπως γνωρίζετε:
Το «Βιβλίο Αναφοράς καπνίσματος για την εφαρµογή του αρθ. 17 του Ν. 3868/2010» είναι υποχρεωτικό να βρίσκεται εντός των επιχειρήσεων και η τήρησή του   απαιτείται σε όλα τα καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος  και στις αµιγείς επιχειρήσεις υπηρεσιών διαδικτύου.
Το βιβλίο αυτό αγοράζεται από τον υπεύθυνο της επιχείρησης από τα καταστήματα Χαρτικών είναι ένα.....
«τετράδιο» με χοντρό εξώφυλλο τουλάχιστον 100 σελίδων.  Η αρίθµηση του Βιβλίου Αναφοράς γίνεται ανά σελίδα από τον υπεύθυνο του καταστήµατος και η θεώρησή του γίνεται από την αδειοδοτούσα αρχή, χωρίς αίτηση του ενδιαφεροµένου στην πρώτη και στην τελευταία σελίδα αυτού, όπου θα αναγράφονται η επωνυµία και το είδος της επιχείρησης, το ΑΦΜ, η ∆OΥ, η Ταχ. ∆/νση και ο αριθµός άδειας λειτουργίας. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκοµίζει ο ενδιαφερόµενος στην αρµόδια αδειοδοτούσα αρχή κατά τη θεώρηση του Βιβλίου Αναφοράς, είναι: φωτοαντίγραφο της άδειας του καταστήµατος και µία µηδενική ταµειακή απόδειξη µε το Α.Φ.Μ. της επιχείρησης του ενδιαφεροµένου.
Η µη τήρηση Βιβλίου Αναφοράς αποτελεί παράβαση και βεβαιώνεται ως παράβαση («µη συνεργασία του υπευθύνου µε τα αρµόδια όργανα κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου») συνεπάγεται  πρόστιµο. Σε περίπτωση απώλειας του Βιβλίου Αναφοράς πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία «δήλωσης» της απώλειας του Βιβλίου στην αδειοδοτούσα αρχή µε Υπεύθυνη ∆ήλωση του Ν. 1599. Η µη δήλωση της απώλειας του Βιβλίου Αναφοράς στην αδειοδοτούσα αρχή αποτελεί παράβαση και βεβαιώνεται ως παράβαση, συνεπάγεται δε, πρόστιµο
Προσοχή στις περιπτώσεις μεταβιβάσεων των επιχειρήσεων με την νεα διαδικασια απλούστευσης των αδειοδοτήσεων  (οι οποίες είναι πολλές) , πρεπει να θεωρήσει νεο βιβλίο ο νεος ιδιοκτήτης με την πιο πάνω διαδικασία το παλιο είναι άκυρο.
Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας
Γιάννης Δημ Μαγγιώρος                            Απόστολος Ιωάν Καρεγλάς

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :