Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

Πρωταγωνιστής ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν στις επαφές για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της νησιωτικής επιμελητηριακής κοινότητας για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά στη σημαντική συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για το εξαιρετικής σημασίας θέμα αυτό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, στην Αθήνα.

Το παρόν στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Αυλωνίτη και απετέλεσε συνέχεια της.... εκκίνησης της Διαβούλευσης του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με τα Επιμελητήρια, στις 6 Μαρτίου 2018 στον Πειραιά, κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, έδωσε ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. εκπροσωπούμενος από το νέο του Πρόεδρο κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία του μέτρου όχι απλά για την οικονομική αλλά και την εν γένει νησιωτική ζωή, χαρακτηρίζοντας το ανάσα σε μία εποχή μάλιστα που έχει καταργηθεί το ειδικό καθεστώς του Φ.Π.Α για τα ελληνικά νησιά. Επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να γίνει μεγάλη και εμπεριστατωμένη δουλειά από όλους τους εμπλεκομένους φορείς, ώστε το εν λόγω σχέδιο να έχει τη δέουσα αποτελεσματικότητα για τα νησιά της πατρίδας μας. Και επανέλαβε την εγρήγορση της ελληνικής νησιωτικής επιμελητηριακής κοινότητας αναφορικά με το λίαν σπουδαίο αλλά και με αναμφίβολα περίπλοκες παραμέτρους και προδιαγραφές αυτό μέτωπο καθώς και την το ταχύτερο δυνατόν, κατόπιν επαφών με τα στελέχη των 19 Επιμελητηρίων μελών του Ε.Ο.Α.Ε.Ν, κατάθεση των τελικών θέσεων –προτάσεων και επισημάνσεων του Ομίλου πάνω στο σχέδιο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει από τις 01.07.2018 σε ένα επιλεγμένο τμήμα της νησιωτικής Ελλάδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ., κ. Δ. Λεμονάκης, ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και στελέχη των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :