Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2018

"ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ"


Ο Ελληνισμός όλης της οικουμένης με αίσθημα υπερηφάνειας και συγκίνησης εορτάζει σήμερα την ιερή ημέρα του έθνους μας , την ιερή ημέρα της παλιγγενεσίας του Έθνους μας, ύστερα από τα 400 χρόνια της Τουρκικής τυραννίας, σκλαβιάς και αιματοχυσίας, στέκεται προσοχή μπροστά στη γαλανόλευκη και αποτίνει φόρο τιμής σε εκείνους που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Σήμερα και φέτος είναι ποιο επίκαιρο και ζωντανό το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821 παρά ποτέ άλλοτε με την άνευ όρου επιθετικότητα, προκλητικότητα , και μισαλλοδοξία της Τουρκίας έναντι της ....
χώρας μας.

Το φορτίο που όρισαν να κουβαλάμε στους ώμους μας είναι βαρύ αλλά ο λαός μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι άξιος να το φέρει εις πέρας και να αντεπεξέρχεται σε κάθε δυσκολία με ομοψυχία και πείσμα.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα έτσι και κάθε 25η Μαρτίου καλούμαστε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αψηφήσουμε τις δυσοίωνες προβλέψεις και να οδηγήσουμε την χώρα μας στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης.

Ωστόσο η σημερινή ημέρα βρίσκει δύο Έλληνες , δύο στρατιώτες μας μακριά από την πατρίδα, υπό τουρκική αιχμαλωσία.

Aς ευχηθούμε όλοι μας να τελειώσει όσο ποιο γρήγορα γίνεται η ομηρία τους και να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα το γρηγορότερο δυνατόν!!!

Παρόλα αυτά εμείς οι Έλληνες και κυρίως οι Κυκλαδίτες οφείλουμε να μην πτοηθούμε αλλά να συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά την σημαία μας με πίστη στην αξιοσύνη και τον ηρωισμό που διαχρονικά έχει επιδείξει ο λαός μας.

Σήμερα εκτός της μεγάλης εορτής του Έθνους μας & του Ελληνισμού εορτάζεται η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου “Ευαγγελίστριας”.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία επιλογή το ότι οι πρόγονοί μας εκείνοι οι Αθάνατοι ήρωες του ’21 , διάλεξαν και όρισαν για επίσημη έναρξη της Επανάστασης τη συγκεκριμένη ημέρα , για να έχουν την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου στον δίκαιο αγώνα του Έθνους μας.

Είθε η Υπεραγία Θεοτόκος που εορτάζει σήμερα να προστατεύει , να βοηθάει , να απομακρύνει κάθε κίνδυνο από τον Ελληνισμό , την Πατρίδα μας , και τα νησιά μας και να μας χαρίζει υγεία και μακροημέρευση.

Χρόνια πολλά και η σκέπη της Παν-αγίας να είναι μαζί μας!



Με Εκτίμηση

Ραουζαίος Πέτρος

Μέλος Ε.Π.Σ.Κ.

Αν.Γραμματέας ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. Σύρου

Μέλος ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :