Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017

O πατήρ Δαμιανός της Πάρου πρωτοστατεί στη διάδοση της Ορθόδοξης Πίστης στην Κεντρική Αμερική. Απόγονοι των Μάγια ψάλλουν στα ελληνικά χάρη στο έργο του...


Ο πατήρ Δαμιανός, ο πρώην ηγούμενος Αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Λαγκάδας Πάρου που όλοι εμείς στην Πάρο γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, επιτελεί σήμερα πλούσιο ιεραποστολικό έργο στην Κεντρική Αμερική, ως Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Μεξικού.
Ο ίδιος οργάνωσε την ίδρυση του πρώτου καθεδρικού ναού στο ......
Αγονακάτε της μακρινής Γουατεμάλας, στα εγκαίνια του οποίου, πολυπληθείς απόγονοι της φυλής των Μάγια έψαλλαν στα ελληνικά δημιουργώντας μια άκρως συγκινητική και κατανυκτική ατμόσφαιρα. Ο πατήρ Δαμιανός, άοκνος και ένθερμος πρωτεργάτης της μεταλαμπάδευσης της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης στην Κεντρική Αμερική, αγωνίζεται με πάθος τα τελευταία χρόνια να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τη δίψα των τοπικών πληθυσμών για Ορθοδοξία.

Διαδίδοντας το ελληνικό πνεύμα και την αληθινή Ορθόδοξη Πίστη, συμβάλλοντας έμπρακτα στο πολύχρονο έργο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεξικού κ.κ. Αθηναγόρα - ο οποίος τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει ιδρύσει πάνω από σαράντα καινούργιες εκκλησίες σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής - υψώνει ψηλά τη σημαία του ελληνισμού στην άλλη άκρη της γης, κάνοντας έτσι τους παριανούς περήφανους για τον τόσο αγαπητό «δικό τους» πατήρ Δαμιανό.

Μια από τις πρόσφατες ιεραποστολικές προσπάθειες της Μητρόπολης Μεξικού με σημαντικό αρωγό τον πατήρ Δαμιανό, ήταν στη βορειοανατολική Γουατεμάλα όπου 350.000 γηγενείς απόγονοι της Ινδιάνικης φυλής των Μάγια γνώρισαν και ασπάστηκαν με ζήλο τον ορθόδοξο χριστιανισμό.

Ο πατήρ Δαμιανός, μιλάει σήμερα με αγάπη και θαυμασμό για τη θέρμη με την οποία γηγενείς πληθυσμοί στη Γουατεμάλα, οι οποίοι μαστίζονται από φτώχεια, επιδεικνύουν μια φοβερή πίστη και προσήλωση στην Ορθοδοξία.
«Είναι συγκινητικό να τους βλέπεις να βαδίζουν μέσα στο δάσος για να προσέλθουν στον πλησιέστερο Ιερό Ναό να εκκλησιαστούν» λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά, και όλοι εμείς στην Πάρο είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που έως πριν από λίγα μόλις χρόνια, είχαμε την τιμή να διακονεί στον τόπο μας ένας τόσο άξιος ιερομόναχος.
Διαβάστε επίσης...
Ο πατήρ Δαμιανός που όλοι εμείς σήμερα οι παριανοί εξακολουθούμε να θυμόμαστε με αγάπη, διακονεί αυτόν τον καιρό την Ορθοδοξία σε ένα τόσο μακρινό και με τόσο μεγάλες ανάγκες τόπο. Είμαστε βέβαιοι, ότι με το σημερινό ιεραποστολικό του έργο, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πνευματικής ανακούφισης των νέων πιστών του αλλά και της διασποράς του πνεύματος του ελληνισμού στην άλλη άκρη της οικουμένης.


 Πηγή
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :