Σάββατο, Δεκεμβρίου 09, 2017

Άλλα 3,4 εκατ. από το Πρόγραμμα «Ν. Αιγαίο 2014- 2020», για τα νοσοκομεία στα νησιά της Περιφέρειας

Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει μια ακόμη πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων προς ένταξη και χρηματοδότηση

Με γνώμονα την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών υγείας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων τους,  εκ των θεμελιωδών προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος  απευθύνει μια....
ακόμη πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων, που αφορούν στον εξοπλισμό των υποδομών δευτεροβάθμιας υγείας, για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 3.400.000 ευρώ.

Βασικός στόχος των παρεμβάσεων είναι η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των ήδη υφισταμένων υποδομών υγείας, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για τους  κατοίκους των νησιών της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, η πρόσκληση με τίτλο «Εξοπλισμός υποδομών δευτεροβάθμιας υγείας», αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους:

·         2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου
·         Γ.Ν. Ρόδου «Α. Παπανδρέου» - Γ.Ν. Κω «Ιπποκράτειον» - Γ.Ν. Καλύμνου «Το Βουβάλειο»
·         Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» - Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου,
·         Κρατικό Θεραπευτήριο – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου
για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Η συγχρηματοδοτούμενη επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.400.000 ευρώ.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 100.000 ευρώ.

Προθεσμία υποβολής των προτάσεων από 01/12/2017 έως 28/02/2018.




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :