Κυριακή, Νοεμβρίου 12, 2017

Έκθεση Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας με συνεργασία HELMEPA και Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη


Μία ιδιαίτερης σημασίας πρωτοβουλία, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, ανοίγει τις πύλες της στη Νάξο, με τα εγκαίνια της Έκθεσης Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΦΙλωτιού, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, ώρα 13:00.
Η περιβαλλοντική εκστρατεία στη Νάξο υπό την αιγίδα του....
Δήμου, περιλαμβάνει:
(α) Έκθεση και προβολή ταινιών.
(β) Μεταφορά στην Έκθεση 800 μαθητών με πούλμαν, με δαπάνες της Εκστρατείας.
(γ) Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στον χώρο του Μουσείου Ιάκωβου Καμπανέλλη στις 23 Νοεμβρίου 2017.
(δ) Εθελοντικές δράσεις μαθητών, οι οποίες θα εκτυλιχθούν σε όλη τη διάρκεια του μαθητικού έτους και
(ε) Συνεχή περιβαλλοντική ενημέρωση με εξειδικευμένα πρότυπα προγράμματα των μαθητών της Νάξου από την Παιδική HELMEPA.
Ήδη τα προγράμματα αυτά έχουν ξεκινήσει και εφαρμόζονται στον Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αίγινα, Κόρινθο, Λουτράκι, Χίο, Σάμο, Σκιάθο, Πόρο, Αίγιο, Κάρυστο και τώρα και στη Νάξο, μία από τις 14 πόλεις/νησιά που επελέγησαν από την HELMEPA με την οικονομική συνεργασία των Lloyds. Μέχρι σήμερα η Παιδική HELMEPA, με έγκριση πάντα του Υπ. Παιδείας, έχει εκπαιδεύσει 100.000 μαθητές και 3.600 εκπαιδευτικούς, που έχουν εθελοντικά ενταχθεί στα Περιβαλλοντικά της Προγράμματα, τα οποία διεξάγονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των Δήμων, Σχολείων και μαθητών.
Η διάρκεια της Έκθεσης και των Ειδικών Προβολών θα είναι από τις 13 έως τις 24 Νοεμβρίου 2017.
Στελέχη της Παιδικής HELMEPA, την οποία στηρίζουν όλες οι ναυτιλιακές οργανώσεις και εταιρίες, θα παραμείνουν στην Νάξο καθ΄ όλη τη διάρκεια της α΄ φάσης της Εκστρατείας (13-24 Νοεμβρίου), επιμορφώνοντας τους μαθητές ηλικίας 8-13 ετών πάνω σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης της θαλάσσιας ρύπανσης από πλοία.
Κυρίαρχο ρόλο στην όλη προσπάθεια προσέλκυσης και προετοιμασίας έπαιξε η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη”, οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου και ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου.
Η επιτυχία αυτής της Εκστρατείας για όλο το 2018 ανήκει πλέον σε ολόκληρη την Εκπαιδευτική Κοινότητα του νησιού και τη συμμετοχή στα Προγράμματα εθελοντικά των μαθητών των σχολείων.
Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινάει συντονισμένα για τη σωτηρία της θάλασσας και του πλανήτη Γη, τον οποίο οι ανθρώπινες δραστηριότητες και οι ανεύθυνες πολιτικές ποικίλων εξουσιών θέτουν πλέον φανερά σε κίνδυνο. Στο ταξίδι αυτό προς το μέλλον, τα παιδιά μας θα δείξουν τη ρότα ενός ασφαλούς μέλλοντος.



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :