Τρίτη, Νοεμβρίου 21, 2017

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου για τον θάνατο της Αντωνίας Μαϊτου

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της αγαπημένης μας Αντωνίας Μαϊτού αισθάνεται  την ανάγκη να της αφιερώσει  όπως οφείλει  λόγια ευγνωμοσύνης,  και ευχαριστίας .
     Η κυρία Αντωνία υπήρξε επί σειρά ετών μέχρι τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας υπάλληλος του Δήμου Νάξου  και....
  υπεύθυνη των καταστημάτων . Εργάστηκε σκληρά με ζήλο προκειμένου να καλύψει σε εποχές δύσκολες τα  κενά της αδυσώπητης γραφειοκρατίας και του τεράστιου και ποικίλου όγκου  δουλειάς που την περιστοίχιζε.
    Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως κατάφερνε να εξυπηρετεί  αποτελεσματικά τόσο κόσμο που στο πρόσωπό της έβλεπε τον δικό του άνθρωπο στη Δημόσια διοίκηση και  δεν είναι υπερβολή να πούμε πως για πολλά χρόνια, όλα περνούσαν απ’ τα χέρια της.
   Απ’ την πρώτη στιγμή το 2002 πίστεψε σε μας και  είδε με ενθουσιασμό τη δημιουργία του Σωματείου μας του συνδικαλιστικού οργάνου των επαγγελματιών. Μας βοήθησε με τις γνώσεις, την εμπειρία της και την αποφασιστικότητά της, μας στήριξε σε καίριες στιγμές.  Μας ενθάρρυνε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες και να παραμείνουμε σε συνοχή. Μας έλεγε χαρακτηριστικά:  « Παιδιά μου να ξέρετε τούτο,  έναν επαγγελματία να βοηθήσετε με το έργο σας  έστω και έναν μόνο είναι πολύ σπουδαίο και έχει μεγάλη αξία και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχετε». Αυτή ήταν η κυρία Αντωνία κι αυτό έκανε και πράξη στη ζωή της.
      Ακροβατώντας και ισορροπώντας ανάμεσα σ΄αυτά που της επέβαλε ο δημοσιοϋπαλληλικός της ρόλος προσπαθούσε μέσα από το πρίσμα της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς να υπερασπιστεί τον απλό πολίτη η τον επαγγελματία και να βοηθήσει, να βοηθήσει ουσιαστικά ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του συστήματος. Την είδαμε να αγωνιά για μια δυσάρεστη απόφαση που θα έφερνε σε δυσχερή η ολέθρια θέση την επιχείρηση ή τον άνθρωπο. Να παίρνει το ρίσκο και να αναζητά τρόπους και λύσεις που θα διευκόλυναν την κατάσταση. Πάντοτε χωρίς ίχνος προσμονής ανταπόδοσης της πράξης της υστεροβουλίας  ή υστεροφημίας . 
  Κοινωνικότατη , αξιαγάπητη, προσιτή , δυναμική , με καυστικό αφοπλιστικό  και ευφυέστατο χιούμορ εύκολα προσβάσιμη άκουγε με προσοχή και σεβασμό των οποιονδήποτε . Λάτρευε το νησί της, αγαπούσε τους ανθρώπους του,  της άρεσε η πρόοδος και η καλώς εννοούμενη εξέλιξη δεν ζήλευε τίποτε ήταν αυτάρκης.
    Δημιούργησε μία αξιολάτρευτη οικογένεια και τα παιδιά της Ειρήνη, Σοφία, Βαγγέλης και Γιώργος έχουν καταφέρει κάνοντας πράξη τις συμβουλές της να κατέχουν μία εξαίρετη θέση στην κοινωνία λειτουργώντας με αξιοπρέπεια και ποιότητα. Η επιχείρηση τους που ξεκίνησε με τις δικές της δυνάμεις και προσπάθειες κοσμεί την Μαζική Εστίαση της Νάξου έχοντας πρωταρχική θέση στην τέρψη των επισκεπτών και των ντόπιων κατοίκων. Η εμμονή της στην αξιοποίηση των Ναξιακών  πρώτων υλών και της τοπικής παραγωγής  και η ανάδειξη της  κουζίνας μας με τα λαογραφικά μας στοιχεία  αποτελεί ζηλευτό παράδειγμα.
  Είμαστε ευγνώμονες που μας στήριξε, τυχεροί που την  γνωρίσαμε, υπερήφανοι για το έργο της   και για τα παιδιά της  που ανήκουν στο Σωματείο μας.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την  σκεπάσει  θα μας λείψει ειλικρινά.
   

 Το Δ.Σ


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :