Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017

Επιτροπή Διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2018

Για μία ακόμα φορά ήλθε στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου το Τεχνικό Πρόγραμμα του προσεχούς έτους, με καθυστέρηση πλέον των δύο (2) μηνών. Το πρωτοφανές της φετινής χρονιάς ήταν ότι δεν υπήρχε καν εισήγηση της Δημοτικής Αρχής προς την Επιτροπή. Η πενιχρή συμμετοχή μόλις δέκα (10) μελών της.....
Επιτροπής & μάλιστα σε επαναληπτική συνεδρίαση, δεν προξενεί έκπληξη, καθώς πλέον έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου ότι για τη Δημοτική Αρχή αυτές οι συνεδριάσεις αποτελούν μια απλή διεκπεραιωτική υποχρέωση.
Παρά τη στοχευμένη απαξίωση της Επιτροπής, η Δημοτική μας Παράταξη εκπροσωπήθηκε με πέντε (5) μέλη της, το δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Βασαλάκη, τον γραμματέα της Κίνησης Βασίλη Θεωνά, τον πρόεδρο του συλλόγου μηχανικών Νάξου Στέλιο Μαρινάκη και τους τέως δημοτικούς συμβούλους Λευτέρη Βερύκοκκο & Δημήτρη Βασαλάκη. Όλοι έλαβαν το λόγο, άσκησαν συγκεκριμένη κριτική για τις πράξεις και τις παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής και κατέθεσαν, όπως κάθε φορά, τις προτάσεις της Κίνησης αναφορικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να διέπουν το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018. Πιο συγκεκριμένα αναδείχθηκαν:
-          Η ανυπαρξία οράματος & σχεδιασμού κατευθυντήριων γραμμών για την πορεία του τόπου από τη Δημοτική Αρχή, που επισημάνθηκε από την πλειοψηφία των παρευρισκομένων.
-          Η επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης της επί 17 έτη εκκρεμούς χωροταξικής μελέτης (ΓΠΣ – ΣΧΟΟΑΠ).
-          Η ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων με ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.
-          Η ανάγκη εκμετάλλευσης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων με ωρίμανση μελετών.
Στην κριτική μας για Τεχνικό Πρόγραμμα του οποίου υλοποιείται μόνο το Κεφάλαιο τσιμεντοστρώσεις – πλακοστρώσεις – κολωνάκια και καμία πραγματικά αναπτυξιακή δράση, η απάντηση δια στόματος του αρμόδιου Αντιδημάρχου κου Λιανού ήταν «φταίνε για όλα οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες και η ανεπάρκεια των υπαλλήλων του Δήμου» (!!! ;;;)
Συμπέρασμα: Για ακόμα μία χρονιά, φτάσαμε στα τέλη Νοεμβρίου & ο Δήμος δεν έχει μπούσουλα για τα έργα που θα υλοποιηθούν του χρόνου. Η παράταξη Μαργαρίτη, που δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για επανεκλογή, τις ευθύνες & την ανεπάρκεια της, τις ρίχνει πάντα αλλού.


Νάξος, 22.11.2017
Για τη Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας

Η Γραμματεία
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :