Δευτέρα, Οκτωβρίου 16, 2017

Περιπέτεια εν πλω – Ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο

 Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο επιβαινόντων, καθώς λόγω του δυνατού αέρα αποκολλήθηκε το ιστίο σκάφους.
• Το ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Λαυρίου.


Στον εντοπισμό και τη διάσωση δύο τουριστών από την......
Γαλλία προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος από την Σύρο.

Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού σώματος 603, από την Σύρο, ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας σκάφους, λόγω σπασμένου ιστίου, έξι μίλια ανατολικά της νήσου Κύθνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ το ιστιοφόρο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Κύθνου εξέπεμψε S.O.S.
Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ) και κατάφεραν και εντόπισαν το ακυβέρνητο ιστιοφόρο.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Λαύριο.
Στο σημείο εκτός του περιπολικού σκάφος του Λιμενικού έσπευσε από την Σύρο, βρέθηκε, η ιδιωτική μηχανότρατα »Αγ. Δημήτριος» και το Δ/Ξ πλοίο «ΚΑΡΠΑΘΟΣ» όπου ρυμούλκησε με ασφάλεια το ιστιοφόρο »M/Y LULIBE RINE» 12 μέτρων στο Λαύριο.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Για ακόμα μια φορά, Λιμενικοί και αλιείς μπαίνουν στην μάχη, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες με σκοπό να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο όποτε κι αν τους ζητηθεί!
Τους αξίζουν συγχαρητήριά, για την καθοριστική συμμετοχή τους στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, σε ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο με 2 επιβαίνοντες.
Η ενέργειά σας αυτή αποτελεί εξαίρετη πράξη αλληλεγγύης, αποδεικνύει εμπράκτως την προσήλωσή σας στις μακροχρόνιες παραδόσεις της Ελληνικής ναυτοσύνης, τιμά τους Έλληνες ναυτικούς και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Πηγή
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :