Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2017

Στην Πάρο η 29η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Το νησί της Πάρου από τις 5 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017, πρόκειται να φιλοξενήσει για πρώτη φορά την 29η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, έναν σπουδαίο πολύχρονο πολιτιστικό θεσμό που αναδεικνύει την τοπική θεατρική δημιουργία και αποτελεί βήμα έκφρασης της ερασιτεχνικής υποκριτικής τέχνης στο χώρο του Αιγαίου.
Για δέκα ημέρες, 27 ερασιτεχνικοί θίασοι από 17 νησιά θα παρουσιάσουν στην....
Πάρο 24 περίπου θεατρικές παραστάσεις δωρεάν για το κοινό ενώ πρόκειται να διεξαχθούν κατά τις ημέρες αυτές και παράλληλες εκδηλώσεις όπως σεμινάρια, ομιλίες, εκθέσεις και μουσικές βραδιές όλες εμπνευσμένες από την τέχνη του θεάτρου.

Ο κόσμος της Πάρου θα έχει τη χαρά να ζήσει τη μαγεία του θεατρικού σανιδιού όταν περισσότεροι από 500 ερασιτέχνες ηθοποιοί από κάθε γωνιά του Αιγαίου θα ξεδιπλώσουν επί σκηνής το ταλέντο και το μεράκι τους εκφράζοντας δημιουργικά το πάθος τους για την αγαπημένη τους θεατρική τέχνη.

Η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, η οποία κάθε φθινόπωρο δίνει ραντεβού και σε διαφορετικό Αιγαιοπελαγίτικο νησί, είναι πάνω από όλα μια γιορτή επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών, μια συνάντηση ενθάρρυνσης και προβολής της τοπικής θεατρικής παραγωγής των θιάσων στους ομοτέχνους τους και στο κοινό, μια προσπάθεια ενίσχυσης της άμιλλας μεταξύ των τοπικών πολιτιστικών δράσεων, ένα εγχείρημα ενημέρωσης και ηθικής υποστήριξης των ερασιτεχνών καλλιτεχνών του Αιγαίου που υπηρετούν με αγάπη την θεατρική τέχνη.

Οι τόσο δραστήριες θεατρικές ομάδες του Αιγαίου σε κάθε νησί, ενισχύουν αναμφίβολα την τοπική πολιτιστική ανάπτυξη, πραγματώνουν την πολιτιστική αποκέντρωση και ενδυναμώνουν την ποιοτική αναβάθμιση του ερασιτεχνικού θεάτρου δίνοντας ευγενή διέξοδο στην έμπνευση και τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνικών τους αναζητήσεων.

Στην Πάρο, που για πρώτη φορά στα χρονικά φιλοξενεί Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων του Αιγαίου, οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα του ΕΠΑ.Λ. στην Παροικία με χωρητικότητα περίπου 350 θεατών, στην Αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με χωρητικότητα περίπου 230 θεατών, και στην Αίθουσα ΑΜΕΣ «Νηρέας» στη Νάουσα με χωρητικότητα περίπου 230 θεατών
Η επιτυχία αυτής της γιορτής του Θεάτρου βασίζεται και στην συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις.


Κανείς δεν θα πρέπει να παραλείψει να γίνει θεατής αυτού του οργασμού θεατρικής δημιουργίας, αυτής της ποιοτικής εκδίπλωσης του ταλέντου και της χαράς της ερασιτεχνικής προσπάθειας, αυτής της μοναδικής συνάντησης καλλιτεχνών του Αιγαίου οι οποίοι θα ανεβούν στο θεατρικό σανίδι για να μας χαρίσουν όμορφες στιγμές ψυχαγωγίας ή προβληματισμού τις οποίες προσφέρει η αγαπημένη, προαιώνια, μαγευτική τέχνη της υποκριτικής!
Πολύ σημαντική είναι φέτος η παρουσία των καλεσμένων του φεστιβάλ. Οι καταξιωμένοι σκηνοθέτες Κατερίνα Ευαγγελάτου και Σταύρος Τσακίρης καθώς και ο βραβευμένος συγγραφέας Σάκης Σερέφας τιμούν και κοσμούν την 29η Συνάντηση.
Η Συνάντηση στηρίζεται οικονομικά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το Δήμο Πάρου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου. Την κεντρική ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου (ΟΕΘΑ).
Πολύτιμοι αρωγοί στις πυρετώδεις εργασίες που συντελούνται αυτή την περίοδο στο νησί, στέκονται οι θεατρικές ομάδες του νησιού και πολλοί εθελοντές φίλοι της Συνάντησης.
Και όλη αυτή η θεατρική πανδαισία θα έχει φυσικά ως κυρίως επίκεντρο την πρωτεύουσα της Πάρου, την πανέμορφη, γραφική Παροικία που ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχτεί τους φιλοξενούμενούς της για να τους «αποπλανήσει» στα θέλγητρα του μαγευτικού, ειδυλλιακού φθινοπωρινού περιβάλλοντός της!

Τι καλύτερο από το να βρεθεί κανείς μετά το τέλος μιας παράστασης, στο εξαιρετικό καφεποτοπωλείο «ΠΙΝΟΚΛΗΣ» στην παραλία της Παροικίας για να απολαύσει παραδοσιακές μεζεδολιχουδιές συνοδεία νησιώτικων τοπικών ποτών! Γεύση από αυθεντική Ελλάδα, φιλόξενο περιβάλλον, γενναιόδωρο σέρβις, γλυκιά παρείστικη ατμόσφαιρα και ρετρό διακόσμηση συνθέτουν το χαλαρωτικό κλίμα του μεζεδοπωλείου – σταθμός για παραδοσιακές μεζεδοκαταστάσεις!

Επισκεφθείτε επίσης το All day café – Restaurant «ΡΟΔΙ» στην παραλία της Παροικίας και πάρτε μια καλή γεύση από ποιοτικά πιάτα ή γλυκίσματα φτιαγμένα με αγνά υλικά σε ένα υπέροχο προσεγμένο περιβάλλον, φιλόξενο και εξυπηρετικό. Ή απλώς απολαύστε το καφεδάκι σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας με θέα τη θάλασσα και τον υπέροχο κόλπο της Παροικίας σε ένα εξαιρετικό κατάστημα που αποτελεί εγγύηση ηρεμίας και υψηλής ποιότητας!

Μπορείτε ακόμη να κάνετε μια στάση στο υπέροχο Ballo Café – Bar & Sushi Barστην Παροικία αν αναζητάτε πρωτότυπες γεύσεις και πιάτα υψηλής γαστρονομικής ταυτότητας. Εξαιρετικό σούσι, ροφήματα, φανταστικά cocktails, με φόντο ένα μοναδικής θέας περιβάλλον σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής με καλή μουσική και πάνω απ΄όλα φιλόξενη διάθεση εξυπηρέτησης, κάνουν το Ballo must προορισμό για τους λάτρεις της καλής γεύσης και των μοναδικών γαστρονομικών εκπλήξεων!

Για τη διαμονή σας στην Πάρο εμπιστευθείτε το ξενοδοχείο Poseidon of Paros που βρίσκεται στην Χρυσή Ακτή. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο – κόσμημα παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, δίπλα στη θάλασσα με άμεση πρόσβαση στην παραλία της Χρυσής Ακτής, μαγευτική θέα, άνεση, πολυτέλεια, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ιδανικό για όλα τα γούστα και για οικογενειακές διακοπές. Αφεθείτε στο υπέροχο περιβάλλον του Poseidon of Paros που αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο νησιώτικης φιλοξενίας.

Η διαμονή σας στο χώρο του, αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία χαλάρωσης και ποιοτικών διακοπών που θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες!
Το Πρόγραμμα των Παραστάσεων
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :