Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2017

Με επιτυχία η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Γ. Α. Μαγκάκη

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και δικηγόρων ολοκληρώθηκε η ειδική εκδήλωση τιμής και μνήμης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΑΓΚΑΚΗ.
Η εκδήλωση έγινε στην Αίθουσα τελετών του Δ.Σ.Α. χθες Πέμπτη 21.09.2017 με....
θέμα “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΓΚΑΚΗΣ – Ο ΝΟΜΙΚΟΣ, Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ”.
Για την προσωπικότητα του ευπατρίδη και ναξιώτη καθηγητή μίλησαν ο Νικόλαος Ανδρουλάκης, Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός, ο Μιχάλης Σταθόπουλος, Επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός, ο Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Στέλιος Παπαγεωργίου – Γονατάς, καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου Θράκης, ο Αντώνης Βγόντζας, δικηγόρος, ο Πάνος Μπιτσαξής, δικηγόρος, ο Τάκης Σπηλιάκος, δικηγόρος, ο Νάσος Δημητρόπουλος, δικηγόρος, ο Δημήτρης Βερβεσός, δικηγόρος, ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος, Εισαγγελέας Εφετών, ο Γιώργος Ανωμερίτης, οικονομολόγος και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος και διάβασε δύο ποιήματά του αφιερωμένα στον Γ.Α. Μαγκάκη.
Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο επιστημονικό του έργο και τις πρωτοποριακές του παρεμβάσεις στο χώρο του ποινικού δικαίου, ενώ οι δύο ναξιώτες φίλοι και συναγωνιστές του Μ. Γλέζος κα Γ. Ανωμερίτης, στον Άνθρωπο, τον Αγωνιστή, τον Πολιτικό και Κυκλαδίτη Μαγκάκη “τον θαλασσινό” και απλό άνθρωπο, τον ευπατρίδη πολιτικό.
Όπως είναι γνωστό η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου έχει ήδη τελέσει πολιτικό μνημόσυνο για τον Γ.Α. Μαγκάκη από το 2013, ενώ πρόταση όλων των κυκλαδιτών που παραβρεθήκαν στην εκδήλωση ήταν να διοργανωθεί όμοια εκδήλωση και στη Νάξο από το Δικηγορικό Σύλλογο του νησιού.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :