Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017

Νίκη του Φοίνικα επί της Βοϊβοντίνα

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 4ο διεθνές τουρνουά από τον Φοίνικα Σύρου με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η πρώτη μέρα των αγώνων πρόσφερε στους φίλους του αθλήματος πλούσιες συγκινήσεις, αφού αν και ήμαστε ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας οι αθλητές έδειξαν πως βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση.
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο πρώτο ματς με 3-0 του Εθνικού Πειραιά, χωρίς να βρει ιδιαίτερη αντίσταση, ενώ το ματς που έκλεψε την ....
παράσταση, ήταν αυτό μεταξύ του Φοίνικα Σύρου και της Vojvodina. Οι δύο ομάδες που έδειξαν πολλές από τις αρετές τους, ικανοποίησαν με την απόδοσή τους και δικαίως απέσπασαν το χειροκρότημα των φιλάθλων της Σύρου.
Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με τις δύο ομάδες να διεκδικούν έως το τέλος τη νίκη. Η αναμέτρηση του Φοίνικα με την Βοϊβοντίνα κρίθηκε στα πέντε σετ, με τους γηπεδούχους να αποσπούν στο τέλος τη νίκη με 3-2 σετ.
Η Βοϊβοντίνα όπως και στο φιλικό στο κλειστό της Μάρπησσας μπήκε πιο κατά στο πρώτο σετ και το οποίο κατέκτησε με 23-25, καθώς για αρκετά μεγάλο σημείο ήταν μπροστά στο σκορ, έστω και με οριακό προβάδισμα. Από την πλευρά του ο Φοίνικας ανέκαμψε, πέρασε μπροστά με 20-18, αλλά στο σημείο αυτό η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και να καταλήγει στο τερέν του, αφού πρώτα έκανε μία μικρή πορεία πάνω στον φιλέ. Οι πρωταθλητές Σερβίας εκμεταλλεύτηκαν αυτά τα δώρα της μπάλας και έκαναν το 0-1. Στη συνέχεια ο Φοίνικας έδειξε ψυχή και ταυτόχρονα ψυχραιμία στις κρίσιμες φάσεις και κατάφερε να φτάσει στο 1-1 έπειτα το 33-31.
Στο τρίτο σετ, η Βοϊβοντίνα ήταν από την αρχή έως το τέλος μπροστά στο σκορ και έφτασε σχετικά εύκολα στο 1-2 (21-25).
Στο τέταρτο σετ ο κ. Στεφάνοβιτς πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου τον Ηλία Θεοδόση και έφερε ισορροπία πάνω στον φιλέ. Ο Κόρνορ Ίτον έδειξε κουρασμένος και ο Σέρβος τεχνικός τον απέσυρε για να πάρει κάποιες ανάσες. Ο Φοίνικας έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και μετά το αρχικό μούδιασμα κατάφερε να περάσει μπροστά  με 13-11. Οι Συριανοί έκτοτε διατηρούσαν μία διαφορά 2 έως 4 πόντους και έφτασαν δίκαια στο 2-2. Στο τάιμ μπρέικ, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά προηγήθηκαν 0-2, όμως ο Πέτερλιν ισοφάρισε σε 3-3. Οι δύο ομάδες πήγαιναν έως το 11-11 πόντο – πόντο, με τους Γιορντάνοφ, Πέτερλιν και Λινζ να δίνουν στη συνέχεια πολύτιμες λύσεις. Ο Γιορντάνοφ ο οποίο έδειξε με το… καλημέρα πως ήρθε στη Σύρο για μεγάλα πράγματα, πήρε μία… δύσκολη προσπάθεια και την μετέτρεψε σε πόντο, ένας πόντος που χάρισε την άτυπη νίκη στον Φοίνικα Σύρου.



Α.Ο. Φοίνικας Σύρου – Vojvodina 3-2σετ
Τα σετ: 23-25, 33-31, 21-25, 25-22, 15-13
Διαιτητές: Κουτσούλης, Παπακοσμάς
Φοίνικας Σύρου (Σάσα Στεφάνοβιτς): Στεφανίδης 1, Χήρας 6, Λινζ 16 (2), Θεοδόσης 1, Κογκαλίδης, Ζήσης, Γιορντάνοφ 31, Πέτερλιν 14 (1), Πεντίδης, Ίτον 1, Σταυρακάκης, Γάτσης 6.
Vojvodina (Osmankac Nedzad): Simic 3, Vucicevic 21 (2), Rudic, Stankovic 2 (1), Stevanovic 5, Brboric, Vemic 9 (1), Narancic, Peric, Kujundzic, Pekovic, Mehic 26, Radovic, Todorovic 1.








Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :