Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

"Εκτόξευση" σε παγκόσμιο επίπεδο για τον ελληνικό τουρισμό βλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Εξαιρετικές επιδόσεις καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός σύμφωνα World Tourism Barometer του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO).  Το βαρόμετρο παρουσιάζει την Ελλάδα 2η παγκοσμίως σε κατά κεφαλήν ταξιδιωτικό πλεόνασμα 1.143$, 5η στις κατά κεφαλήν διεθνείς τουριστικές εισπράξεις 1.347$, 7η για την ισορροπία των ταξιδιωτικών υπηρεσιών, 23η όσον αφορά τα έσοδα και.... 14η όσον αφορά τις αφίξεις.

Σύμφωνα με τον UNWTO, το 2017 είναι μία καλή χρονιά για τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις διεθνείς τουρστικές αφίξεις να αυξάνονται διεθνώς 6% το α' τετράμηνο του έτους και το επίπεδο επιχειρηματική εμπιστοσύνης να καταγράφεται υψηλότερα από ποτέ την τελευταία δεκαετία. Οι αναλυτές του UNWTO εκφράζουν την πεποίθηση ότι η ανοδική τάση σε όλα τα μεγέθη θα συνεχιστεί το επόμενο τετράμηνο Μαΐου-Αυγούστου 2017.

Υπολογίζεται ότι ως και τον Απρίλιο οι τουριστικοί προορισμοί ανά τον πλανήτη υποδέχτηκαν 369 εκατομμύρια τουρίστες, περίπου 21 εκατομμύρια περισσότερους από την περασμένη χρονιά.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :