Κυριακή, Αυγούστου 13, 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ \ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδωνολοκληρώνει το αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο προβάλλοντας την Τετάρτη16 Αυγούστου 2017 και ώρα 21.00την πρώτη του ταινία ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΛΙΣ (1954) στην οποία το σενάριο έχει γράψει η Μαργαρίτα Λυμπεράκη και τη μουσική ο Μάνος Χατζιδάκις.
Είναι ένα νεορεαλιστικό δράμα, που.....
εκτυλίσσεται σε μια λαϊκή συνοικία της Αθήνας, το Δουργούτι (σήμερα Νέος Κόσμος).
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Φούντας, Στέφανος Στρατηγός, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου. Σε χαρακτηριστικούς ρόλους εμφανίζονται ο Μάνος Κατράκης, ο Ανδρέας Ντούζος, ο Ανέστης Βλάχος, o Μίμης Φωτόπουλος και ο Θανάσης Βέγγος, στην πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη.


                                    ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο νεαρός φορτηγατζής Κοσμάς παλεύει να τα φέρει βόλτα και να ξεχρεώσει το αμάξι του, μια και η θεία του δεν δέχεται να υποθηκεύσει το σπίτι της για χάρη του. Ένας άνθρωπος του υποκόσμου του προτείνει μια μεταφορά κι εκείνος δέχεται. Θα μπλέξει, όμως, στα γρανάζια του υποκόσμου και θα κοντέψει να χάσει το φορτηγό του. Με τη βοήθεια των γειτόνων του θα βγει αλώβητος από αυτή την περιπέτεια και θα κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του.

Η ταινία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας το 1954, με τον αγγλικό τίτλο «MagicCity». Στους ελληνικούς κινηματογράφους πρωτοπροβλήθηκε το 1955.


Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :